Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 26

V.Adamkus: prireikus patarimų, G.Nausėda žinos, į ką kreiptis

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus leidžia suprasti esąs pasirengęs savo patarimais padėti liepos 12 dieną pareigas eiti pradėsiančiam Gitanui Nausėdai. Anot jo, jeigu būsimajam šalies vadovui prireiks patarimų, jis žinos, į ką kreiptis.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Aš laikausi tokios nuomonės, kad jeigu jam reikės patarimų, jis žinos, į ką kreiptis. Ir mūsų santykiuose tas bus labai lengva padaryti. To ir laikysiuosi“, – pabrėžė V.Adamkus.

Talkina trys žmonės

Trečiadienį, minint Lietuvos buriuotojų po pasaulį surengtos „Tūkstantmečio odisėjos“ dešimtmetį, V.Adamkus susitiko su 11 legendinės jachtos „Ambersail“ įgulų kapitonų.

Čia kadenciją baigęs prezidentas atsakė ir į žurnalistų klausimus.

Vyriausybė trečiadienį D.Grybauskaitei iki gyvenimo pabaigos paskyrė keturis aptarnaujančio personalo darbuotojus ir automobilį.

V.Adamkus teigė, kad iki šio laiko išgyvenęs su trimis padėjėjais. „Bet jeigu ji gaus keturis ir aš gausiu vieną papildomą, tikrai tuo nesiskųsiu“, – aiškino jis.

Tarp V.Adamkų aptarnaujančio personalo – vairuotojas, namų šeimininkė, referentė, padedanti tvarkyti įvairius klausimus. Čia V.Adamkui nuo prezidentavimo laikų talkina Božena Bagonaitienė.

Kadenciją baigusiam prezidentui taip pat priklauso Vadovybės apsaugos departamento (VAD) užtikrinama apsauga.

Klausiamas apie nuolat jį lydinčią apsaugą, ar kartais nesinori pabūti be jos, V.Adamkus sakė, kad jis žinojo: kai uždės ranką ant Konstitucijos, jo asmeninio gyvenimo, kaip tokio, daugiau nebebus.

„Ir tai yra faktas. Bet reikia pripažinti, kad to neišvengiau nei aš, neišvengė niekas kitas, būdamas mano pozicijoje pasaulyje. Taip kad su tuo turiu gyventi ir gyventi turbūt iki paskutinės savo gyvenimo minutės“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito