Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 28

V.Adamkus ragina G.Nausėdą stiprinti ryšius su Lenkija, Vokietija, JAV

Ekonomistą Gitaną Nausėdą rinkimuose rėmęs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus paragino išrinktąjį šalies vadovą stiprinti ryšius su Lenkija, Vokietija ir Jungtinėmis Valstijomis.
Gitanas Nausėda ir Valdas Adamkus
Gitanas Nausėda ir Valdas Adamkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ V.Adamkus labai teisingu vadino G.Nausėdos sprendimą pirmojo vizito vykti į Lenkiją ir tvirtino besitikintis, kad išrinktasis prezidentas „sėkmingai tęs šią strateginio bendradarbiavimo politiką, kiek prigesusią per pastarąjį dešimtmetį“.

„Išrinktasis prezidentas pajėgus dar sutvirtinti ir Lietuvos ryšius su kita mums labai svarbia valstybe – Vokietija“, – kalbėjo V.Adamkus.

„Neabejoju, kad G.Nausėda puikiai suvokia, kaip būtina Lietuvai palaikyti puikius santykius su JAV, ir nuo pirmųjų žingsnių nė kiek nesiblaškydamas juos stiprins“, – teigė jis.

1998 – 2003 ir 2004 – 2009 metais šaliai vadovavęs V.Adamkus sakė jaučiantis, kad G.Nausėda yra pasirengęs bendrauti su bet kokio kalibro politikais.

„Neabejoju, kad mūsų išrinktasis prezidentas bus lygus tarp lygių plėtodamas dialogą ir su didžiųjų valstybių lyderiais“, – tvirtino kadenciją baigęs prezidentas.

G.Nausėda prezidento pareigas pradės eiti po inauguracijos liepą. Jis antrajame prezidento rinkimų ture įveikė buvusią finansų minsitrę, Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito