Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 09

V.Bakas apie Lenkijoje spausdintą S.Skvernelio laikraštį: galvojom, ar remti lietuvišką verslą

Kandidato į prezidentus Sauliaus Skvernelio rinkimų štabo vadovas Vytautas Bakas savo feisbuko paskyroje pranešė, kad Lenkijoje rinkiminį laikraštį spausdinti nusprendė lietuviškai spaustuvei paprašius visą užsakymo sumą pervesti iš anksto.
Kandidato į prezidentus Sauliaus Skvernelio agitacinis laikraštis
Kandidato į prezidentus Sauliaus Skvernelio agitacinis laikraštis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

V.Bakas: sprendimą dėl spausdinimo priėmiau aš

Ketvirtadienį V.Bakas savo feisbuko paskyroje pasidalijo S.Skvernelio 200 tūkst. tiražu spaustuvėje „Media Regionalne“ spausdinto rinkiminio laikraščio sąskaita faktūra.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Bakas

„Čia sąskaita faktūra, kurioje pamatysite, kad spausdindami leidinį Lenkijoje sumokėjome didesnį PVM, nei jis yra Lietuvoje, tad kai kurių žurnalistų bandymas kalbėti apie tai, kad siekėme išvengti mokesčių yra išsigalvojimas“, – rašo V.Bakas.

Už spausdinimą LVŽS sumokėjo 8487 eurus, iš kurių beveik penktadalį – 1587 eurus – sudarė PVM.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, šiuo metu S.Skvernelio rinkimų sąskaitoje – šiek tiek daugiau nei 300 tūkst. eurų. Beveik visą sumą paskyrė LVŽS.

„Net ir su didesniu PVM už spaudos darbus Lenkijos spaustuvei sumokėjome beveik 3 tūkst. eurų pigiau, nei tai būtų spausdinant Lietuvos spaustuvėje (įskaitant atvežimą).

Nepaisant tokių kainų skirtumų svarsčiau vis tiek spausdinti Lietuvoje tam, kad paremtume lietuvišką verslą, tačiau kai spaustuvė paprašė iš anksto pervesti visą užsakymo sumą, nusprendžiau, kad to jau per daug. Žmonės Lenkijoje atspausdinti ir atvežti turėjo parą laiko, spausdinimo mašinos buvo paleistos naktį net be avanso, nes bankai nevykdo pervedimų savaitgalį. Sprendimą dėl spausdinimo paslaugų priėmiau aš“, – informuoja S.Skvernelio rinkimų štabo vadovas.

Sutarties dėl spausdinimo VRK vis dar nėra

Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje informacijos apie rinkiminio laikraščio spausdinimą vis dar nėra.

Vienintelė S.Skvernelio nurodoma sutartis – balandžio 14 dieną sudaryta sutartis su UAB „Paysera LT“ dėl įmokų surinkimo internetu paslaugos.

Rinkiminį laikraštį taip pat platina ir kitas kandidatas į Lietuvos Respublikos prezidento postą, Vytenis Povilas Andriukaitis. Tiesa – VRK puslapyje jo sutartys su spausdinimo paslaugas teikiančia įmone UAB „Lietuvos ryto“ spaustuve yra nurodyta.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytenis Povilas Andriukaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytenis Povilas Andriukaitis

Be aptariamo leidinio, gyventojus pasieks ir kitas tradicinis LVŽS laikraštis „Už žemę ir žmogų“. Laikraštis „Už žemę ir žmogų“ yra spausdinamas Latvijoje, įmonės „Poligrafijas grupa Mūkusala“ spaustuvėje. S.Skvernelio reklaminis leidinys buvo išleistas Lenkijoje, spaustuvėje „Media Regionalne“. Daugiau apie patį leidinį galite skaityti čia.

Visą informaciją apie prezidento rinkimus galite sekti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas