Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 16

V.Benkunskas žada partijos auditus dėl išlaidų tarybose

Vilniaus meras ir konservatorių Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas sako, kad partija turės atlikti vidinius tyrimus dėl kai kurių tarybų narių išlaidų pagrįstumo, jis sako ir pats sulaukęs klausimų dėl išlaidų degalams per COVID-19 pandemiją galiojusius judėjimo suvaržymus.
Valdas Benkunskas
Valdas Benkunskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Matyt, tikrai per Lietuvą turės būti tų atvejų ne vienas ir mūsų partija tame tarpe turės padaryti savo vidinius tyrimus, auditus, kas ką veikia, kaip ten tos išlaidos buvo daromos. Pirmiausia, reikia išgirsti paaiškinimus, nes kai kuriais atvejais tie paaiškinimai šiandien atrodo neįmanomi, bet visko gali būti, kad tie žmonės sugebės paaiškinti, kaip tie pinigai buvo leisti“, – LRT televizijos laidai „Dienos tema“ antradienį sakė V.Benkunskas.

Visuomenininkas Andrius Tapinas iki šiol paviešino daugybę atvejų dėl galimo savivaldybių tarybų narių manipuliavimo išmokomis už darbą, susijusį su savivaldybės tarybos nario veikla, antradienį jis paskelbė ir informaciją apie dalį Vilniaus tarybos narių, tačiau V. Benkunsko tarp jų kol kas nėra.

Vilniaus apygardos prokuratūra antradienį pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariams. Iki šiol prokurorai, remdamiesi A.Tapino duomenimis, yra, pradėję tyrimus Pagėgių, Šilutės, Neringos, Mažeikių, Kauno miesto ir rajono, Šiaulių ir Vilniaus miestų savivaldybėse.

V.Benkunskas sako, kad Vilniaus savivaldybė pažadėjo pateikti visus duomenis, nors jie, mero teigimu, yra viešai prieinami savivaldybės atvirų duomenų sistemoje.

Vis dėlto sostinės savivaldybės vadovas pripažino pats sulaukęs klausimų dėl išlaidų už degalus, tačiau antradienį portalui 15min tikino esąs ramus, net ir įtarimus, ar tikrai tiek reikėjo važinėti per karantiną, atmeta – sako, kad tuo metu tiek jis, tiek tuometis meras ir kiti savivaldybės vadovai negalėjo dirbti iš namų. Ir net vairuotojų neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi