Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 06 /11:04

Socialdemokratų lyderė V.Blinkevičiūtė: laimėjome savivaldos rinkimus

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė teigia, kad partija gali tvirtinti laimėjusi savivaldos rinkimus.

„Mes, socialdemokratai, savivaldos rinkimus tikrai galiu pasakyti, kad laimėjome, nes turime iš pirmo turo išrinktus net dešimt merų, jei lyginsime su praeitais 2019 rinkimais, tai dvigubai geresnis rezultatas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė V.Blinkevičiūtė.

„Taip pat turime daugiausiai tarybos narių, 357 tarybos narius socialdemokratus visose 60 savivaldybių yra mūsų tarybos nariai išrinkti ir tai 100 mandatų daugiau nei buvo praeituose rinkimuose“, – pridūrė ji.

V.Blinkevičiūtė atkreipė dėmesį, jog apie 11 partijos kandidatų į merus pateko į antrąjį rinkimų turą.

Prieš ketverius metus Lietuvos socialdemokratų partija per savivaldos rinkimus buvo gavusi 274 mandatus, 2015-aisiais – 359, įskaičiuojant merus.

„Labai džiaugiamės, kad antro rinkimų turo reikia Vilniaus rajono savivaldybėje, (...) Tikimės, kad pavyks pasiekti gerų rezultatų ir Mažeikiuose (iki šiol neturėjome mero), ir Biržuose. Ir, be abejo, kitose savivaldybėse, pavyzdžiui, Zarasuose, Ignalinoje, Radviliškyje arba Anykščiuose, Kėdainiuose“, – teigė partijos pirmininkė.

Partijos kandidatams nepatekus į antrąjį turą Vilniaus bei Klaipėdos miestuose, V.Blinkevičiūtė to nesėkme nevadino ir sakė, kad pergalė yra tai, jog visuose trijuose didžiuosiuose miestuose yra išrinktų partijos narių į tarybas.

„Ir Vilniaus miesto taryboje, ir Klaipėdos taryboje turime savo frakcijas, turime išrinktus tarybos narus. Ir tai jau yra pergalė, nes praėjusiuose rinkimuose Klaipėdos mieste ir Vilniaus mieste socialdemokratai neturėjo išrinktų savo tarybos narių. Kaip frakciją turime ir tarybos nariai yra išrinkti Kauno mieste ir tai irgi yra sveikintina“, – sakė V.Blinkevičiūtė.

„Mes visuose didžiuosiuose miestuose turime tarybos narius ir tai tikrai geresnis rezultatas nei buvo ankstesniuose rinkimuose“, – pridūrė ji.

V.Blinkevičiūtė teigė, kad socialdemokratų pergalė savivaldos rinkimuose yra svarbi ateinančių metų politiniam sezonui bei būsimiems Seimo rinkimams.

„Savivaldos rinkimai yra labai svarbūs ir padeda gerą pagrindą Seimo rinkimams ir nuneigti to tikrai negalėčiau. Kai yra stiprūs merai, kada jie gerai dirba, kada tarybų nariai atliepia žmonių lūkesčius vienam ar kitam rajone, regione ar mieste, tada natūraliai kyla pasitikėjimas ir bendrai partija. Tai atliepia ir rezultatus“, – kalbėjo ji.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsus 1925 iš 1927 apylinkių, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) surinko 17,48 proc. dalyvavusių rinkėjų balsų.

Pirmajame ture išrinkta 10 LSDP merų, dėl posto antrajame ture varžysis 14 socialdemokratų.

VIDEO: V.Blinkevičiūtė: laimėjome savivaldos rinkimus, turime daugiausiai tarybos narių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas