Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Blinkevičiūtė mano, kad užsienio lietuvių balsai „valstiečių“ rezultatų nepakeis

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako mananti, jog Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) sulaukus likusių užsienyje balsavusių lietuvių balsų „valstiečių“ rezultatai nepasikeis.
Vilija Blinkevičiūtė susitiko su Ramūnu Karbauskiu
Vilija Blinkevičiūtė ir Ramūnas Karbauskis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Aš manau, kad jie („valstiečiai“ – BNS) tikrai išliks, kad nepasikeis tas procentas. Sutinku, kad jiems sunkiau galbūt buvo pasiekti tuos 7 proc., jeigu būtų tik 5 proc., tai čia jokių problemų nėra. Bet, kaip matote, ta kartelė peržengta ir aš tikiuosi, kad taip ir pasiliks“, – LRT laidai „Dienos tema“ trečiadienį sakė V.Blinkevičiūtė.

„Vakar, kai buvome susitikę su Ramūnu Karbauskiu, šitą aplinkybę irgi aptarėme. Tiesą pasakius, iš tikrųjų neturėtų niekas pasikeisti, nors čia dabar labai jau atvirai ir kasdien apie tai šnekama, tarytum jau čia kažkas bus blogai“, – kalbėjo ji.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga per pirmąjį Seimo rinkimų turą gavo 7,02 proc. rinkėjų balsų ir laimėjo šešis mandatus – su jungtiniu sąrašu rinkimuose dalyvavusiai partijai daugiamandatėje apygardoje reikėjo surinkti perkopti 7 proc. barjerą, kad gautų vietų Seime.

VRK užsienio lietuvių balsų laukia iki penktadienio, spalio 18-osios. Iki šios dienos biuletenius gavusios Lietuvos ambasados ir konsulinės įstaigos suskaičiuos rinkėjų balsus ir suves juos į VRK informacinę sistemą.

Tuomet bus galima matyti, ar užsienyje balsavusių lietuvių balsai padarė įtaką bendram rinkimų rezultatui. Šie balsai gali pakoreguoti galutinius Seimo rinkimų rezultatus, už brūkšnio paliekant „valstiečius“.

Po sekmadienį vykusių Seimo rinkimų suskaičiavus balsus Lietuvoje, šešios partijos daugiamandatėje apygardoje išsidalijo 70 mandatų į parlamentą.

Daugiausia jų – 18 – teko socialdemokratams, 17 – konservatoriams, 14 – „Nemuno aušrai“, aštuoni – demokratams, septyni – liberalams ir šeši – „valstiečiams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito