Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
14:45 /15:18

V.Blinkevičiūtė nemato galimybės koalicijai su konservatoriais, E.Vaitkaus partija

Opozicinių socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė teigia nematanti galimybės po Seimo rinkimų sudaryti koalicijos su konservatoriais, mediko Eduardo Vaitkaus vedama Lietuvos liaudies partija.

„Yra ir daugiau su kuriais vargiai, ar galėtume dalyvauti. Aš jau sakiau, kad partijų lyderiai turi atitinkamai parinkti savo retoriką, kalbas, programas. Su įvairiomis partijomis tokiomis kaip pono Vaitkaus mes tikrai nematome galimybės dirbti kartu ir daugelis kitų, bet aš nemanau, kad čia aš turiu jas vardinti“, – pirmadienį žurnalistams sakė V.Blinkevičiūtė.

„Mes tikrai brėžiame labai aiškią raudoną liniją dėl darbo su konservatoriais, nes konservatorių partija parodė dabar būnant ketverius metus valdžioje, kad neišsprendė daugelio problemų“, – teigė ji.

Taip socialdemokratų lyderė kalbėjo po susitikimo su šalies vadovu Gitanu Nausėda.

Tuo metu kalbėdama apie partijos „Nemuno aušra“ lyderį Remigijų Žemaitaitį, V.Blinkevičiūtė pakartojo sunkiai įsivaizduojanti bendradarbiavimą su šia politine jėga dėl buvusio Seimo nario pasisakymų apie žydus.

„Aš jau ne kartą esu pasisakius, kad pono Žemaitaičio kai kurie pasisakymai yra tokio lygio, kad vargu ar būtų įmanomas bendradarbiavimas ir jo darbas Vyriausybėje“, – teigė ji.

V.Blinkevičiūtės teigimu, socialdemokratams „ne pakeliui su skaldytojais, kiršintojais, dar kokiais etikečių klijuotojais“.

Paklausta, kiek tikisi gauti mandatų po parlamento rinkimų, LSDP lyderė sakė, kad daug.

„Konkrečiai neatsakysiu dabar, nes bijau, kad galiu apsirikti“, – kalbėjo ji.

V.Blinkevičiūtė teigė iš prezidento išgirdusi palinkėjimą, kad socialdemokratų dauguma Seime būtų didelė.

G.Nausėdai siekiant perrinkimo prezidento rinkimuose, LSDP buvo viena iš šalies vadovą parėmusių partijų.

Rugpjūčio pabaigoje V.Blinkevičiūtė teigė ketinanti būti Vyriausybės vadove, jei jos vadovaujama politinė jėga rudenį laimės Seimo rinkimus.

Tačiau kas socialdemokratų sėkmės atveju galėtų užimti ministrų postus, ji neatsakė.

LSDP lyderė su šalies vadovu teigė aptarusi sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą, eilių pas gydytojus klausimą, mokytojų trūkumą, kelių infrastruktūrą.

„Yra nenormalu, kad iki šiol yra naujos mokymo programos, tačiau vaikai, moksleiviai neturi vadovėlių“, – teigė V.Blinkevičiūtė.

„Kalbėjome ir apie tai, kad reikia greičiau išspręsti klausimą dėl antrosios pensijų pakopos, apskritai dėl spartesnio pensijų indeksavimo ir didinimo“, – kalbėjo ji.

Su šalies vadovu socialdemokratų lyderė kalbėjosi ir apie šildymo kainų problemas. Anot jos, pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas šildymui turėtų būti nulinis.

Šiuo metu socialdemokratų frakciją Seime sudaro 14 parlamentarų.

Rugpjūčio pradžioje paskelbta „Delfi“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa rodė, kad socialdemokratai yra populiariausia partija, už juos rinkimuose ketino balsuoti 13,8 proc. apklaustųjų.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas