Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 14 /12:04

Politikų Seime prognozės: Vyriausybė dirbs toliau

Premjerei Ingridai Šimonytei neatmetant, kad kilus skandalui dėl „Belaruskalij“ pervežimų gali trauktis visa Vyriausybė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, jog šią problemą reikia spręsti taip, kad nekiltų didesnių problemų. Kai kurie valdančiosios koalicijos ir opozicijos atstovai tiki, kad ministrų kabinetas neatsistatydins.
Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė ir Marius Skuodis
Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė ir Marius Skuodis / 15min nuotr.

Pasak V.Čmilytės-Nielsen, atsistatydinimai niekaip nespręstų esamų problemų.

Ji mano, kad I.Šimonytės žodžiai apie tai, jog gali pasitraukti visas ministrų kabinetas, yra nuoširdūs.

„Ji tokios galimybės, matyt, neatmeta ir tikrai niekas kėdžių nesilaiko. Tiesiog dabar tokia situacija“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė sakė pirmadienį kalbėjusi su I.Šimonyte.

„Kalbėjomės apie svarbiausius šios savaitės darbotvarkės klausimus. Tai pirmiausia, aišku, biudžetas“, – teigė ji.

Antradienį Seimas balsuos dėl kitų metų valstybės biudžeto priėmimo. I.Šimonytė savo sprendimą žadėjo paskelbti antradienio vakarą.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas mano, kad I.Šimonytės vadovaujama Vyriausybė dirbs toliau. Jis aiškino, kad ministrų kabinetas pajėgus tęsti darbus.

„Ir tęsime juos“, – pažymėjo E.Gentvilas.

Laisvės partijos pirmininkė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pakartojo mananti, kad ši Vyriausybė pajėgi atlaikyti šį iššūkį.

„Jeigu būtų premjerės priimtas sprendimas trauktis, tai nereiškia, kad valstybė būtų paralyžuota – vis tiek institucijos funkcionuotų. Tiesiog reikėtų apie tą ateitį kalbėti plačiau ir atviriau. Plačios diskusijos, pokalbio nebuvo“, – dėstė ji.

A.Armonaitės teigimu, I.Šimonytei reikia palaikymo. Ji aiškino, kad metus dirbta įvairių krizių sąlygomis.

„Ir dar viena krizė – tai aš ja žmogiškai iš tikrųjų suprantu ir gerbsiu bet kokį sprendimą, kokį ji priims“, – kalbėjo ji.

Komentuodamas I.Šimonytės žodžius apie galimą visos Vyriausybės atsistatydinimą, Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas, buvęs premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad bandoma sukurti dramą, kuri šiandien turės „laimingą pabaigą.“

„Valdančiųjų pastangomis bus priimtas biudžetas, ministrai toliau sėkmingai dirbs, premjerė taip pat tęs darbą ir visi galėsime laimingai laukti šventų Kalėdų“, – Seime kalbėjo jis.

Klausiamas, kam, jo žodžiais, reikalinga tokia drama, S.Skvernelis aiškino, kad kiekviena drama užgožia mažesnes drameles.

„Tai su tuo skandalu, kur ministrai tikrai apsikiaulino ir tokia drama sukelta, dabar apie juos nekalba, žiūrėkite, jau viskas nuėjo į tai, kas čia dabar bus, ar Vyriausybė išliks, ar premjerė liks. Toks žanras yra. Aišku, kartu labai gerai konsoliduoti savo koalicijos partnerius, kad dar jeigu su biudžetu kažkas bus, tai tada tikrai jau taip“, – sakė jis.

Opozicinės Seimo Lietuvos socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Paluckas susiklosčiusią situaciją vertina kaip įtampos išdavą.

Anot jo, akivaizdu, kad premjerei labai sunku, tai esą rodo ir trintys koalicijoje.

Kartu G.Paluckas akcentavo, kad atsakomybės nevengimas yra tam tikras stiprybės bruožas. Tad jis tikisi, kad Vyriausybė turės valdančiųjų palaikymą dirbti toliau.

Tačiau, G.Palucko nuomone, turėtų būti patenkintas G.Landsbergio prašymas atleisti iš užsienio reikalų ministro pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas