Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 26

V.Čmilytė-Nielsen Šeimų sąjūdžio atstovams pasiūlė susitikti lauke

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pasiūlė Šeimų sąjūdžio organizacijos atstovams susitikti kitą pirmadienį, rugpjūčio 30 dieną, centriniame Seimo rūmų kiemelyje. Susitikimo vieta pasirinkta įvertinus tai, kad atvykstantieji neketina išsiimti galimybių paso ar kito lygiaverčio dokumento.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Galimybių pasą ar kitą lygiavertį dokumentą nuo šio pirmadienio turi turėti visi Seimo lankytojai ir svečiai.

„Kadangi nebus jokio skiepą ar neigiamą testą įrodančio dokumento, kaip supratau iš viešų pasisakymų, susitikti lauke yra saugiausia“, – feisbuke rašė V.Čmilytė-Nielsen.

Ji pirmadienį viliasi išgirsti ne tik reikalavimus.

Pasak Seimo pirmininkės, būtų naudinga, jeigu mitingo organizatoriai pasidalintų, kokių saugumo priemonių jie imsis būsimame renginyje, kad nepasikartotų buvusios riaušės.

Ji akcentavo, kad būtų gerai apsieiti ir be smurtą skatinančių simbolių.

„Yra ir dar vienas aspektas. Akivaizdu, kad išskirtinai tik kategoriški reikalavimai tinka mitinguose, bet tai – ne derybinė pozicija. O šiuo metu norint kažko pasiekti, ar sušvelninti sąlygas, kurios netenkina Šeimų sąjūdžio organizacijos, reikėtų būti pasiruošus kalbėtis. Ne tik reikalauti. Jeigu skirtingos pusės siekia susitarti, jos turi norėti tai padaryti“, – nurodė ji.

Feisbuke V.Čmilytė-Nielsen rašo šiuo metu girdinti ne tik reikalavimus, bet vertinanti ir tai, kad kol vieni mitinguoja, kiti žmonės eina skiepytis.

Kiekvieną parą – po keliolika tūkstančių žmonių. Šiandien iš viso pasiskiepiję jau per 1,6 mln. gyventojų. Seimo pirmininkės teigimu, galima dalyti prielaidą, kad maža dalis jų sprendimą priėmė bijodami ne ligos, o apsunkinimų darbe. Tačiau didžioji dalis pasiskiepijo savanoriškai.

„Todėl turime ieškoti, kaip mums sutarti, kaip gyvensime toliau. Kategoriška nuomonė „man taip netinka“ nepadės nė vienai pusei. Nei pasiskiepijusiai daugumai, nei skiepų ir jų suteikiamų galimybių vengiančiai mažumai. Štai ko tikiuosi pradėdama bendrauti su besiruošiančiais mitinguoti“, – sakė Seimo vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas