Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 22

V.Gapšys ir A.Guoga atsiima parašus nuo narkotikų dekriminalizavimo projekto: paklus partijos valiai

Antradienį Seimo posėdyje numatyta pateikti mažo kiekio narkotikų turėjimo dekriminalizavimo projektą. Prieš Seimo posėdį „darbietis“ Vytautas Gapšys pranešė atsiimantis parašą nuo šio projekto, nes taip liepė partija. Tą patį padarė ir jo kolega frakcijoje Antanas Guoga.
Vytautas Gapšys ir Anatanas Guoga
Vytautas Gapšys ir Anatanas Guoga / 15min nuotr.

„Vakar Darbo partijos taryba įpareigojo atsiimti parašą nuo projekto, kuris dekriminalizuoja nedidelio kiekio narkotinių medžiagų turėjimą be tikslo platinti. Deja, bet turiu paklusti partijos, kuri mane delegavo į Seimą, valiai, nors ir esu įsitikinęs, jog tai klaida“, – antradienį feisbuke dėstė V.Gapšys.

Politikas teigė, jog siūlymo oponentai blogai supranta jo esmę.

„Projektas buvo skirtas ne narkotikų legalizavimui, kaip kalba projekto oponentai, bet dekriminalizavimui, o tai reiškia, kad už nedidelio kiekio narkotikų turėjimą be tikslo platinti(!) būtų baudžiama ne pagal baudžiamąjį kodeksą, bet administracinių nusižengimų kodeksą. Bausmė išliktų, tik būtų kito pobūdžio“, – aiškino Seimo narys.

„Šiandien, patikrinę savo paauglių kišenes, bijau, kad pakankamai dažnas rastumėte medžiagų, kurios jiems užtrauktų baudžiamąją atsakomybę“, – pridūrė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Gapšys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Gapšys

„Darbietis“ tikino, jog vaikai nenusipelnė atsakyti pagal Baudžiamąjį kodeksą.

„Sutinku, kad narkotinių medžiagų vartojimas yra didelis blogis ir reikia su vaikais kalbėti bei spręsti problemas, bet ar už tai jiems reikia laužyti likimus ir uždėti ateičiai baudžiamosios atsakomybės dėmę? Aš esu tikras kad ne!

Žinau, kad geras teisininkas ras būdų kaip tokiam vaikui padėti, bet tai galiausiai lemia, kad turtingųjų tėvų vaikai atsakomybės išvengia ar bent jau atsako švelniau, o tų, kurie negali nusisamdyti prestižinio advokato, rizikuoja būti nustumti į užribį“, – komentavo V.Gapšys.

Galiausiai politikas apgailestavo, kad jo ir jo partijos nuomonės nesutampa.

„Gaila, tačiau Darbo partijoje nugalėjo pozicija, jog mes tuos vaikus bei kitus asmenis turime bausti baudžiamąja tvarka, nors, kaip ir sakiau, turiu priešingą nuomonę“, – nurodė „darbietis“.

Parašus prie siūlymo dekriminalizuoti nedidelio narkotikų kiekio turėjimą be tikslo juos platinti padėjo 39 valdančiųjų ir opozicijos atstovai. Tarp jų – ne tik V.Gapšys, bet ir kitas Seimo „darbietis“ A.Guoga.

Jis taip pat 15min patvirtino atsiimantis parašą nuo projekto, nes tam nepritaria Darbo partijos taryba.

Pagal Konstituciją, pareigas eidami Seimo nariai turi vadovautis ta pačia Konstitucija, valstybės interesais, savo sąžine ir negali būti varžomi jokių mandatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi