Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 05

V.Matijošaičio geresniu broliu dvyniu persirengęs M.Bertulis: būčiau laimingas užėmęs 4 vietą

Laisvės partijos kandidatai į Kauno miesto tarybą bei jai atstovaujantis 29-erių metų kandidatas į merus Mantas Bertulis rinkimų rezultatų laukia viename laikinosios sostinės barų prie Soboro. Vakaras nėra uždaras, alaus su kandidatais išgerti gali kiekvienas iš gatvės užsukęs kaunietis. Rinkiminės kampanijos metu humorą, kaip pagrindinį ginklą, pasirinkęs kandidatas viliasi užimsiantis bent 4 vietą.
Kandidatas į Kauno merus Mantas Bertulis su komanda laukia rinkimų rezultatų
Kandidatas į Kauno merus Mantas Bertulis su komanda laukia rinkimų rezultatų / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Dar geriu nealkoholį. O po intervių visų bus galima pasileisti plaukus. Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi. Viską padarėme, ką galėjome, belieka suskaičiuoti viščiukus, nieko nebegalime pakeisti. Jaudulio jokio nebėra. Nėra ir jokių lūkesčių, priimsime bet kokį rezultatą, koks bus“, – 15min teigė kartu su kolegomis, draugais, pažįstamais ir net jų keturkojais rezultatų prie baro laukiantis M.Bertulis.

Kiekvienas laikinajame štabe vaišinasi gėrimais ir maistu iš savų piniginių – bendro vaišių stalo nėra. Viskas, kaip patikino kandidatas į merus, paprasta ir sava.

Paklaustas, kokio rezultato širdyje tikisi, M.Bertulis atsakė, kad būtų laimingas užėmęs 4 vietą.

„Imdamasis šio iššūkio tiesiog norėjau, kad Kauno savivaldybėje atsirastų frakcija. Kadangi tai yra patys pirmi rinkimai pačiai Laisvės partijai, toks yra minimalus tikslas. Pats norėčiau būti ketvirtas, o partijos skyriui 5 vietos taryboje būtų žiauriai gerai“, – siekiamybę įvardijo Laisvės partijos atstovas.

Su Visvaldu rankų nebespaudžia

Jis buvo atviras – labiausiai rinkiminės kampanijos metu nustebino tai, kad nebuvo tiek daug „šūdo pilama ant galvos“.

Šiauliuose gimęs ir augęs mažosios bendrijos „Pasaulis gražus“ direktorius, užkietėjęs keliautojas ir „Kitokių pasikalbėjimų“ prodiuseris M.Bertulis rinkiminės kampanijos metu pasirinko humoro taktiką. Debatų, kuriuose dalyvavo ir Visvaldas Matijošaitis, metu jis apsirengė itin panašiais rūbais į dabartinio Kauno mero, grimo dėka pasisendino veidą ir užsidėjo plikę imituojantį peruką.

Ekrano nuotr. iš LRT transliacijos/Mantas Bertulis debatuose persirengė Visvaldu Matijošaičiu
Ekrano nuotr. iš LRT transliacijos/Mantas Bertulis debatuose persirengė Visvaldu Matijošaičiu

Tokiu įvaizdžiu viešai pasirodęs Laisvės partijos atstovas save įvardijo jaunesniu ir geresniu V.Matijošaičio broliu dvyniu. V.Matijošaičiui šis varžovo akibrokštas labai nepatiko – kitą dieną po debatų M.Bertulio ištiestos rankos jis nebespaudė.

„Maniau, kad gausiu į galvą po šių debatų. Norėjau išsiskirti debatuose, nes visi kartojo tą patį. Visų idėjos – labai panašios, visi daugiau ar mažiau varo ant Visvaldo. Bandžiau remtis humoru. Nenorėjau pabėgti nuo savo asmenybės, įlįsti į kostiumą ir tapti kalbančia galva“, – šyptelėjo M.Bertulis, pripažinęs, kad šioje vietoje, po šių rinkimų, nebent taptų Kauno meru, jo politinė kelionė, tikėtina, ir baigsis.

Nenorėjau pabėgti nuo savo asmenybės, įlįsti į kostiumą ir tapti kalbančia galva.

Pats kūrė V.Matijošaičio įvaizdį

2016-2018 metais M.Bertulis dirbo V.Matijošaičio valdomoje Kauno savivaldybėje – ėjo Viešųjų ryšių projektų vadovo pareigas, taigi formavo to paties dabar taip kritikuojamo varžovo įvaizdį.

Paklaustas, ar jau tuomet įžvelgė Kauno mero asmenybėje ar darbuose tai, kas nepatiko, bet tylėjo, M.Bertulis patikino, kad nuomonė buvo tokia pati: V.Matijošaitis, pasak jo, ir tuomet laidė seksistiškus bajeriukus, buvo senamadiškų pažiūrų žmogus.

„Priėmėme jį kaip žmogų, žinojome, kad nepakeisime. Daug visokių politinių uodegų tuomet nelindo, bet jau tuomet kilo klausimas: jei žmogus tiek pasiekęs, kam jam reikia eiti į tą politiką. Viena kadencija – gerai, bet trečia? Eina, matyt, iš pykčio, kad įrodytų kai ką visiems nekentėjams“, – pripažino M.Bertulis.

Naktį jis žada apsilankyti Liberalų sąjūdžio bei Lietuvos žaliųjų partijos štabuose Kaune.

„Visi debatų metu susidraugavome, debatai nebuvo pikti. Noriu padėkoti Nijolei Putrienei ir Ievai Budraitei, – puikios oponentės, konkurentės ir galbūt bus koalicijos partnerės“, – vylėsi Laisvės partijos atstovas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kandidatas į Kauno merus Mantas Bertulis su komanda laukia rinkimų rezultatų
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kandidatas į Kauno merus Mantas Bertulis su komanda laukia rinkimų rezultatų

O V.Matijošaičio pasveikinti, jei išankstinės prognozės išsipildys ir jis triumfuos trečią kartą, ar užsuks?

„Manau, neįsileistų, išmestų“, – šyptelėjo M.Bertulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas