Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

V.Mitalas: ne Laisvės partija siūlys kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus

Koalicinę Vyriausybę buriantys konservatoriai vis dar slepia kandidatus į ministrus. Savo ruožtu su Laisvės partija į Seimą išrinktas Vytautas Mitalas sako, kad pretendentą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus siūlys ne jo partija. V.Mitalo pavardė taip pat minėta tarp galimų kandidatų į švietimo, mokslo ir sporto ministrus, tačiau dabar jis siūlomas į Seimo vicepirmininkus.
Vytautas Mitalas
Vytautas Mitalas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anksčiau šią savaitę Liberalų sąjūdžio lyderė, Seimo pirmininkė V.Čmilytė-Nielsen pranešė, jog valdančiosios koalicijos partneriai iš principo jau sutarė dėl ministerijų pasiskirstymo. V.Mitalas teigė, jog Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teko ne Laisvės partijai, nors šią sritį partija minėjo kaip vieną prioritetinių.

„Buvo derybos, ir vienas iš derybų rezultatų yra tai, kad tikriausiai ne Laisvės partija siūlys kandidatą į švietimo ministrus“, – antradienį Seime žurnalistams nurodė V.Mitalas.

Kokių ministerijų portfeliai numatyti Laisvės partijai, jis neatskleidė.

„Pasakys, matyt, būsimoji ministrė pirmininkė, kaip ten tiksliai susidėlioja klausimai. Suprantu, kad gal net šiandien tam tikras paslapties šydas gali būti praskleistas“, – teigė politikas.

Nesileidžia į kalbas

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis neatskleidė, ar antradienį bus daugiau žinių apie kandidatus į būsimą Ministrų kabinetą.

„Gali būti, bet gali ir nebūti“, – sakė politikas.

Paklaustas, ar jo pavardė yra tarp kandidatų į ministrus, G.Landsbergis atsakė taip pat netiksliai.

„Gali būti, kad ir yra“, – sakė jis.

„Sprendimas yra toks – kad būtų skelbiamas visas sąrašas. Matyt, jis dar yra ne visas, dėl to į konkrečius ministrus nesileidžiam į kalbas“, – nurodė G.Landsbergis.

VIDEO: Konservatoriai į Seimo vicepirmininkus kelia P.Saudargą ir R.Morkūnaitę-Mikulėnienę

Jis leido suprasti, kad ne visi kandidatai į Ministrų kabinetą yra suderinti tarp koalicijos partnerių.

„Kai jis (sąrašas – 15min) bus visas tiek su koalicijos partneriais suderintas, ko gero, tai yra svarbiausias dalykas, tada jis bus visas ir paviešintas. <...> Ir jis bus teikiamas prezidentui“, – kalbėjo konservatorių lyderis ir prašė supratingumo, palinkėjo kantrybės.

Į koaliciją įsijungusio Liberalų sąjūdžio lyderė, Seimo pirmininkė V.Čmilytė-Nielsen dar pirmadienį patvirtino, kad „preliminariai derybos yra baigtos“ ir laukiama Prezidentūros atsakymo.

„Tarp trijų partijų esame išsidėlioję ir atsakomybės sritis, preliminariai derybos yra baigtos. Dabar laukiame Prezidentūros atsakymo“, – apie derybas dėl būsimos Vyriausybės kalbėjo Seimo pirmininkė.

Antradienį žurnalistams ji, kalbėdama partijos vardu, tikino, jog yra patenkinta derybų rezultatais, bet konkrečių pasiskirstytų sričių ir partijos pasiūlytų kandidatų į ministrus nekomentavo.

Pagal koalicijos susitarimą, konservatoriai deleguoja premjerę Ingridą Šimonytę ir devynis ministrus, Laisvės partija turės tris ministrus, o Seimo pirmininko poziciją gavęs Liberalų sąjūdis deleguos du ministrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas