Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 03 07

V.Pranckietis apie R.Karbauskio valdose neteisėtai laikomus danielius: nežinau ir nesigilinu

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia nevertinantis ir nesigilinantis į situaciją, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio kontroliuojamo „Agrokoncerno“ valdose prie Kauno marių miške neteisėtai laikomi danieliai. Žiniasklaidos viešinamą informaciją ir keliamus klausimus apie partijos lyderio veiksmų teisėtumą ar moralumą V.Pranckietis vadina politine reklama.
Ramūnas Karbauskis ir Viktoras Pranckietis
Ramūnas Karbauskis ir Viktoras Pranckietis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Neturiu čia jokios pozicijos, nežinau padėties apie tuos danielius. Žinau, kad jie gražūs gyvūnai. Nesigilinau, nežinau tos pozicijos. Tai yra Ramūno Karbauskio privati valda, tegul jis ir išsisprendžia“, – trečiadienį Žinių radijui kalbėjo „valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas.

„Aš turbūt gilinsiuosi į Seimo reikalus, o ne į atskiro asmens reikalus, jums leidus“, – pridūrė V.Pranckietis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LVŽS

Paklaustas, kaip vertina, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga traktuojama kaip „kišeninė“, tai yra, kad jos pirmininko R.Karbauskio pozicija yra nulemianti, o partijos nariai, kaip ir jis pats, nesigilina į lyderio privačius, tačiau su viešuoju interesu susijusius, sprendimus, V.Pranckietis atsakė:

„Pagal tai, kiek skirta yra dėmesio Ramūnui Karbauskiui, galvoju, kad visa dauguma žiniasklaidos dirba kaip politinė reklama tam pačiam Ramūnui Karbauskiui. Nuomonė dabar tokia yra suformuota. Kiekvieną dieną, kada apie žmogų randam parašyti ką nors gero – kabutėse – ta nuomonė formuojama vienareikšmiškai. Manau, kad ta intriga toliau tęsis. Mes turime vėl sugrįžti prie diskusijos pačios pradinės, kad staiga į valdžią atėjo ne tie, kurių visi tikėjosi, ir tai tęsiasi jau beveik 1,5 metų“.

Kaip anksčiau rašė portalas Delfi.lt, Kaišiadorių rajone, sklype prie Kauno marių, bendrovė „Žemės ūkio inovacijų centras“, kurios vienintelis akcininkas yra Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno R.Karbauskio kontroliuojamas „Agrokoncernas“, aptvėrė miško teritoriją. Teisė aptverti mišką įgyta dėl to, kad buvo nuspręsta miške laikyti laukinius žvėris. Visgi aplinkosaugininkai, atlikę patikrinimą, tokių nerado, todėl leidimą tvorai vasario 26 dieną panaikino.

Sekmadienį Lrytas.lt pranešė, kad į minėtą teritoriją buvo atgabenti penki danieliai, tvora nėra nugriauta, tad jie miške laikomi neteisėtai.

Įtardami galimą kyšininkavimą „Žemės ūkio inovacijų centro“ valdomoje teritorijoje, vasario 12-ąją Seimo konservatoriai Gabrielius Landsbergis ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas