Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 10 16

V.Pranckietis jį verčiantiems valdantiesiems: „Negalit įkąsti, tai nešokinėkit“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tikina, kad antradienį žlugęs balsavimas dėl nepasitikėjimo juo parodė, kad valdantieji nebeturi galios įgyvendinti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio užgaidų. Trečiadienį „Žinių radijui“ jis keliskart pakartojo išvis nebenorintis kalbėti apie R.Karbauskį, prieš trejus metus V.Pranckiečiui pasiūliusį užimti Seimo pirmininko postą.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ar aš galiu nekalbėti apie tai? Aš nebenoriu kalbėti apie R.Karbauskio problemų priežastis. Reikia nustoti kalbėti apie tai, ką jis sako“, – tokiomis frazėmis V.Pranckietis trečiadienį kalbėjo apie R.Karbauskį, su kurio vadovaujama partija buvo išrinktas į Seimą ir tapo jo pirmininku.

Pasak V.Pranckiečio, jo atstatydinti nepavyko dėl to, kad valdantieji nebeturi daugumos. Seimo pirmininkas tvirtino, kad net jei balsavimas būtų surengta ne antradienį vakare, o ketvirtadienį – kaip pageidavo nepasitikėjimo procedūros organizatoriai, valdančiųjų būtų buvę vos dviem daugiau ir vis tiek nebūtų pakakę atstatydinimui.

„Negalit įkąsti, tai nešokinėkit“, – per „Žinių radiją“ į valdančiuosius kreipėsi jis.

Pasak jo, tai, kad galiausiai valdantieji nusprendė palikti posėdžių salę ir balsavime apskritai nedalyvauti, rodo, kad galios R.Karbauskis neturi.

„Kokią galią? Pabėgo į krūmus neturėdamas, kaip ką nors veikti. Labai gerai. Turbūt ir dalis tų žmonių, kurie būtų balsavę kitaip, nei jis liepė, irgi gavo progą pasitraukti. Labai gerai“, – emocingai kalbėjo Seimo pirmininkas.

Anot jo, tarp LVŽS frakcijos narių yra nemažai tokių, kurie galvoja kitaip, nei partijos pirmininkas, tačiau bijo tai pasakyti garsiai, nes „visi turi kažkokių suvaržymų“.

Skeptiškai V.Pranckietis vertina ir R.Karbauskio galimybes tapti Seimo vicepirmininku. Anot jo, kol kas laisvų kėdžių Seimo valdyboje nėra, todėl nėra ir ką dalintis.

Seimo pirmininkas kalbėjo nesibaiminantis, kad antradienio balsavimas – ne paskutinis. Jei Etikos ir procedūrų komisija nutars, kad neeilinis posėdis antradienį buvo surengtas neteisėtai, V.Pranckiečio nuomone, prie atstatydinimo procedūros vėl būtų galima grįžti kokiame vakaro posėdyje, kad nebūtų trukdoma normaliam parlamento darbui.

„Tai yra manipuliacijų pasekmė. Galime rengti vakarinius posėdžius, jei reikia tokiems desperaciniams veiksmams. Nežinau net kaip įvardinti tas visas kvailystes, kurios vyko“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto jis mano, kad nepavykusi atstatydinimo procedūra gali paskatinti ir kitus LVŽS frakcijos narius drąsiau reikšti savo nuomonę.

„Manau, kad šitie veiksmai, kurie dabar vyksta, suteiks daugiau laisvės žmonėms. Jau dabar yra daugiau žmonių, bet dabar jie dar paspaudžiami“, – aiškino V.Pranckietis.

Beje, Seimo pirmininko įsitikinimu, R.Karbauskiui ir Valiui Ąžuolui, jei šie, kaip trečiadienį ryte skelbiama LRT.lt tyrime, prisidengdami parlamentine kontrole iš tiesų rūpinosi kelių per savo valdas asfaltavimu, galėtų būti rengiama apkalta.

Tuo tarpu tame, kad Vyriausybės kancleris medžiojo su galimu būsimu Valstybinių miškų urėdijos (VMU) vadovu Valdu Kaubre, V.Pranckietis nieko bloga nemato – esą žmonės kažkur turi bendrauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas