Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 29

VAD nemano, kad Gitanui Nausėdai bus saugu Pavilnyje: primygtinai prašoma keltis į Turniškes

Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira 15min antradienį teigė, jog departamentas laikosi nuomonės, jog išrinktajam prezidentui Gitanui Nausėdai saugiau bus Turniškėse, o ne nuosavame name Pavilnyje, kuris stovi itin atviroje vietoje.
Gitano Nausėdos namas Pavilnyje
Gitano Nausėdos namas rytą po rinkimų / 15min nuotr.

„Nuo pat pradžių mes rekomenduojame tik Turniškes“, – antradienį 15min teigė P.Nemira.

Paklaustas, kas būtų jei G.Nausėda nuspręstų likti gyventi savo name ir ar saugu tokioje atviroje vietoje, kurioje stovi išrinktojo prezidento šeimos namas, P.Nemira tvirtino: „Mes nemanome, todėl primygtinai prašome ir rekomenduojame, kad tik į rezidenciją“.

Primygtinai prašome ir rekomenduojame, kad tik į rezidenciją.

G.Nausėda dar nėra galutinai nusprendęs, kur gyvens eidamas prezidento pareigas, tačiau anksčiau yra išreiškęs norą likti savo name.

VAD pareigūnai G.Nausėdos namą pradėjo saugoti nuo pirmadienio ryto. Kaip sekasi tai daryti, P.Nemira plačiau papasakoti nepanoro.

Jis pabrėžė, kad išrinktasis prezidentas dar turi nemažai laiko apsisprendimui, be to, namas Turniškėse, kuriame gyvena D.Grybauskaitė, nėra atlaisvintas.

Nors kadenciją baigę prezidentai gali prašyti suteikti jiems būstą panaudos pagrindais, D.Grybauskaitė anksčiau yra teigusi, kad nutrūkus įgaliojimams išsikraustys – ji statosi namą Bajoruose.

Vadinamajame Prezidentiniame kvartale Turniškėse stovi trys rezidencijos, be D.Grybauskaitės čia gyvena kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma.

Trečias namas stovi tuščias – jame anksčiau gyveno prezidentas Algirdas Brazauskas su sutuoktine Kristina. Po ilgų raginimų ji iš rezidencijos išsikėlė 2017 gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito