Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:00

Naujų išbandymų mokslo metai: trūksta vadovėlių ar pinigų jiems?

Nauji mokslo metai įsibėgėjo, tačiau netyla diskusijos apie tai, kad mokyklose stokojama naujų vadovėlių. Pagal atnaujintas ugdymo programas mokomasi jau antrus metus, tad mokytojams tenka pasistengti renkantis medžiagą pamokoms iš senų vadovėlių ir skaitmeninių platformų. Bent dalis mokytojų neslepia, kad nėra lengva, vis dėlto skųstis tuo linkę ne visi.
BNS nuotr. Vadovėliai
Vadovėliai

„Aš matematikos pamokose penktoje klasėje naudojuosi net penkiais vadovėliais“, – sako matematikos mokytojas ir Vilniaus Emilijos Pliaterytės progimnazijos direktorius Gintaras Petronis.

Tokia dabar daugumos Lietuvos mokytojų kasdienybė – kadangi nauji vadovėliai pagal atnaujintas ugdymo programas išleisti dar ne visiems dalykams visose klasėse, medžiagą pamokoms tenka susirankioti bent iš kelių šaltinių.

Vis dėlto kol vieni negaili priekaištų, kiti sako įžvelgiantys pliusų ir didelės problemos dėl vadovėlių stokos nemato. Nes tų problemų, kaip sako Žvėryno gimnazijos direktorė Žaneta Vaškevičienė, ir rimtesnių esama.

Asmeninio archyvo nuotr./Žaneta Vaškevičienė
Asmeninio archyvo nuotr./Žaneta Vaškevičienė

Nepaskaičiuota

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja iš Klaipėdos Lilija Bručkienė (ji – ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoja) sako, kad išties ne visi vadovėliai yra parengti ir išleisti, tačiau yra ir kita problema, kuri esą galbūt kiek mažiau eskaluojama ir aptarinėjama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas