Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 12

Vienišos mamos neviltis: kaip jai spėti į keturias skirtingas mokyklas išvežioti vaikus ir dar dirbti?

Birželio pradžioje vaikus auginantys vilniečiai skubėjo tikrinti, į kokias mokyklas pateko jų atžalos. Ne visus naujienos nudžiugino. Kaip 15min pasakojo Salininkuose gyvenanti mama, nuo rugsėjo 1-osios jai teks vieną pradinuką vedžioti į čia pat esančią mokyklą, o štai antrajam joje vietos nėra – teks vykti į Naujininkus. Gabijai dar sunkiau – 4 jos vaikai lankys keturias skirtingas mokyklas.
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po priešmokyklinės grupės vietos neliko

Viktorija – dviejų vaikų mama. Vyresnėlis lanko mokyklą Salininkuose, kur priešmokyklinėje grupėje mokėsi ir mažesnysis. Kaip sako mama, šeima natūraliai tikėjosi, kad ten pat mažajam atsiras vietos ir pirmoje klasėje.

Deja, neatsirado.

„Baigėme čia priešmokyklinę klasę, mokėmės Salininkų progimnazijoje. Pagal tvarką reikia rašyti naujus prašymus, kai vaikas eina į pirmą, penktą ir t.t. klases. Tai visi supildėme su tėvais. Mano vaikas ir dar apie dešimt vaikų buvo tiesiog išmesti. Kitoje klasėje (pirmokų klasės mokykloje bus dvi) irgi penki vaikai, kiek žinau, nepateko į pirmą klasę ten pat.

Žodžiu, priėmė naujų mokinių, o senus išmetė... Gal tie naujieji turi kitokius prioritetus, gal tėvai bedarbiai, negalią turintys, gal dar kas.

Mano vaikas ir dar apie dešimt vaikų buvo tiesiog išmesti.

Man atsitiko šiemet taip, kad nors gyvename Salininkuose, teko kitur deklaruoti gyvenamąją vietą. Tai gal mums ir pakenkė. Bet yra žmonių, kurie čia gyvena, deklaravę tai, trys vaikai lanko tą pačią mokyklą, bet jų ketvirtam vaikui vietos nebėra“, – nuoskaudomis dalijosi mama.

Moters teigimu, kadangi pildant dokumentus tenka įrašyti kelias mokyklas kaip prioritetines, bet vietoje kitos mokyklos nėra, tad jos vaikui vietos atsirado Naujininkuose: „Man asmeniškai gyvenant Salininkuose, dirbant už Salininkų, atokiau nuo Vilniaus, į Naujininkus, nors tai vos 6 km, užtruks dvi valandas pirmyn atgal.

Vieną vaiką, trečioką, reikia nuvežti į vieną mokyklą, antrą ten, tai vos ne pusė dienos važinėjimo bus. Neįsivaizduoju, ką daryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas