Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 17

Vakarienė Kaišiadorių rajono „Roko sodyboje“ 10-čiai asmenų baigėsi žarnyno infekcija

Dėl galimo ūmios žarnyno infekcijos protrūkio, kilusio apsinuodijus maistu kaimo turizmo sodyboje Kaišiadorių rajone, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai pradėjo tyrimą, teigiama pranešime žiniasklaidai. Tyrimą VMVT pradėjo gavę nukentėjusiųjų, o vėliau – ir visuomenės sveikatos specialistų skundą.
Lėkštė
Lėkštė / Vida Press nuotr.

Pagal gautą informaciją, praėjusį savaitgalį 10 asmenų, vakarieniavusių UAB „Roko sodyba“ (Stasiūnų k., Žiežmarių apyl. sen., Kaišiadorių r. sav.) kavinėje, pasijuto blogai, keli iš jų su ūmios žarnyno infekcijos požymiais kreipėsi į medikus.

Kaišiadorių VMVT, reaguodama į pranešimą, atliko kavinės patikrinimą, atrinko maisto produktų ir plovinių mėginius mikrobinei taršai nustatyti.

Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad kavinės maisto ruošimo patalpose laiku neatlikta gamybos paviršių dezinfekcija, žalia mėsa tvarkoma jau paruoštų produktų zonoje, todėl kyla pavojus kryžminei taršai. Šaldytuvai, kuriuose laikomos žaliavos ir paruošti patiekalai, anot VMVT, veikė netinkamai – juose užfiksuota aukštesnė nei turėtų būti temperatūra. Nustatyta ir kitų pažeidimų, be to pačios įmonės atstovų teigimu, šventinės vakarienės metu svečiai vaišinosi pačių atsineštu, namuose gamintu pyragu su kreminiu pertepimu.

123rf.com nuotr./Restoranas
123rf.com nuotr./Restoranas

Kavinės veikla dėl nustatytų pažeidimų laikinai sustabdyta. VMVT atsakingiems asmenims nurodė atlikti gamybos patalpų valymą ir dezinfekciją, pasirūpinti tinkamai veikiančia šaldymo įranga bei pašalinti kitus trūkumus.

VMVT tyrimą protrūkių priežasčiai nustatyti tęsia, laukia epidemiologinės medikų išvados.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas