Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 06

Valdas Adamkus apie notą: „O ko kito tikėjotės iš Rusijos?“

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus mano, kad Rusijos sprendimo stabdyti dvišalį susitarimą su Lietuva dėl karinių inspektorių siuntimo tikrinti karines pajėgas buvo galima tikėtis, atsižvelgiant į tai, kaip ji elgiasi Ukrainoje.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Ar jūs ko kito galėjote tikėtis iš Rusijos, kai ji vykdo visišką provokaciją, visišką nesiskaitymą su visomis Europos valstybėmis ir vykdo tokią politiką, kuri tikrai neveda į sutarimą ir kelia problemų ir labai labai didelį rūpestį dėl tolimesnio pasaulio, ne tik Europos, būsenos?“ – antradienį Seime Rusijos sprendimą atsiųsti Lietuvai notą įvertino V.Adamkus.

Jis tikino, kad su Rusija reikia nenuolaidžiauti ir bandyti šią problemą spręsti diplomatiniu keliu.

„Pasilieku prie to, kad nusileisti nereikia, bet reikia stengtis kaip lygus su lygiu su Rusija diplomatiniu būdu išspręsti šitą procesą“, – tvirtino V.Adamkus.

Krašto apsaugos ministerija pirmadienį gavo Rusijos Federacijos notą, kuria informuojama, kad Rusija vienašališkai sustabdo 2001 m. pasirašyto dvišalio Lietuvos–Rusijos susitarimo dėl papildomų pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių galiojimą.

Tai reiškia, kad nuo šiol Rusija nebepranešinės Lietuvai apie Karaliaučiuje vykdomas karines pratybas, laikomą ginkluotę ir nebeleis jos tikrinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento