Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 16

Valdemaras Tomaševskis apie susitikimą su Kremliui palankaus kanalo atstovais: legaliai susitikome

Nuolat tautinių mažumų švietimo klausimus akcentuojanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) vėl rengia mitingą. Šįkart tema platesnė – „Prieš neteisingą politiką socialinėje ir švietimo srityse“. Seime šia tema surengtoje spaudos konferencijoje LLRA vadovas vis dėlto neišvengė klausimų ir apie mitingo išvakarėse įvykusį jo ir Kremliui palankios televizijos „Pervyj Baltijskij kanal“ (PBK) vadovu.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienio vakarą V.Tomaševskis susitiko su PBK vadovu Antonu Blinovu. Po susitikimo LLRA lyderis portalui zw.lt nenorėjo pakomentuoti, koks buvęs susitikimo tikslas.

VIDEO: Vilniuje – paslaptingas Valdemaro Tomaševskio susitikimas su Kremliaus žiniasklaida

Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje, skirtoje pavakare prie Vyriausybės vyksiančiam mitingui, V.Tomaševskis šiuo klausimu buvo kalbesnis, nors teisintis reikalo nematė.

„Jokios sensacijos“

„Aš manau, kad čia nėra jokios sensacijos. PBK yra legali televizija, kuri dirba ir Lietuvoje, jai interviu duoda visi mūsų šalies politikai, įskaitant ir aukščiausios valdžios atstovus. Taip ir aš, turėdamas tam tikrą pakvietimą, susitikau su jų atstovais ir aptarėme apskritai bendrus reikalus, susijusius su žiniasklaidos teisių apribojimu ir demokratija Lietuvoje“, – teigė V.Tomaševskis.

Taip pat V.Tomaševskis pareiškė, kad prieš tokius mitingus, kaip vyksiantis prie Vyriausybės, prieš LLRA ir asmeniškai jį patį Lietuvos žiniasklaidoje pradedamas organizuotas puolimas. „Taigi, sensacijos jokios nėra, legalus, normalus susitikimas ir daugiau neturiu, ką pasakyti“, – pareiškė LLRA lyderis.

Čia į kalbą įsiterpė Seimo narė Rita Tamašunienė, pareiškusi, kad spaudos konferencija skirta itin svarbiai visai Lietuvai temai, todėl klausimai turėtų būti šia tema, o ne dėl nereikšmingų kitų dalykų. V.Tomaševskis vis dėlto situaciją užglaistė, teigdamas, kad klausimai gali būti įvairūs, jis nebijąs jokių temų.

Kaip rašė zw.lt, ataskaita, kurioje buvo tirtas rinkimų kampanijų finansavimas, rodo, kad LLRA rinkimams išleido 166 tūkst. eurų. Net 146 tūkst. eurų buvo išleista reklamai žiniasklaidoje rusų kalba. Daugumą šių lėšų gavo PBK.

VIDEO: Vilniuje – paslaptingas Valdemaro Tomaševskio susitikimas su Kremliaus žiniasklaida

Paklaustas, kodėl būtent PBK atiteko didžioji dalis LLRA rinkimų kampanijai skirtų lėšų, V.Tomaševskis teigė, jog viskas dėl to, kad ten priimtiniausios kainos, o ir šios televizijos žiūrovų Lietuvoje yra daug.

Mitingas – dėl socialinių problemų

Mitinge, pasak Seimo narės R.Tamašunienės, bus kalbama apie visus skaudulius, o jų susikaupė daug. Tai ir naujasis socialinis modelis, leidžiantis liberalizuoti darbo santykius, ir socialinės bei švietimo sistemos darbuotojų sunki finansinė situacija.

Vyriausybės programa nėra vykdoma, o rinkėjai paprasčiausiai apgaudinėjami. Tokia veikla neteisėta, – pareiškė V.Tomaševskis.

Pasak LLRA vadovo V.Tomaševskio, balsavimas dėl darbo santykių liberalizavimo parodė, kad rinkėjai, Lietuvos piliečiai neturi atramos Seime – esą nors balsavimas negalutinis, bet rodo, jog žmonių situacija tik bloginama. Blogiau gyvena tik bulgarai, tikina europarlamentaras V.Tomaševskis.

„Vyriausybės programa nėra vykdoma, o rinkėjai paprasčiausiai apgaudinėjami. Tokia veikla neteisėta“, – pareiškė V.Tomaševskis.

Jo teigimu, šiandieninis mitingas išsiskirs tuo, kad dalyvaus ne tik tautinių mažumų, bet ir profsąjungų atstovai. „Kadangi Seime nėra norinčių ginti žmonių teises, mitingas gali būti daug didesnis nei prieš mėnesį organizuotas profsąjungų“, – kalbėjo V.Tomaševskis.

Vilniaus rajono švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Svetlana Juodelienė antrino – švietimo darbuotojų finansinė situacija itin sudėtinga, mokyklų reforma vykdoma netinkamai. „Pernai surengėme streiką reikalaudami grąžinti per krizę sumažintą darbo atlygį, taip pat aktyviai palaikėme protestus dėl Darbo kodekso liberalizavimo“, – kalbėjo pirmininkė.

R.Tamašunienė dirbančiųjų situaciją šiuo metu sulygino su baudžiava.

Prieš kelias savaites paskelbtoje informacijoje apie būsimą mitingą rašyta: „Vis daugiau piliečių reiškia savo nepasitenkinimą mūsų šalyje vykdoma neteisinga socialine politika. Neteisingumas ypač matomas švietimo srityje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas