Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 03

Valdo Adamkaus 90-metis: 6 ryto suskambęs telefonas ir neišsenkančios sveikintojų eilės

90-ąjį gimtadienį švenčiantis kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį kėlėsi anksti – neapskaičiavusio laiko skirtumo Lietuvos ambasadoriaus Izraelyje Edmino Bagdono skambutis iš lovos prezidentą išvertė 6 valandą ryto. Po valandos jis jau buvo prezidentūroje, kur ketvirtadienį priima būrius sveikintojų.
V.Adamkus švenčia 90 gimtadienį
V.Adamkus švenčia 90 gimtadienį / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiame kabinete esu nuo 7 ryto ir iš čia dar nesu išėjęs. Va, prašau, toks ir šventimas“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė prezidentas.

Jis prisipažino nepykstantis ant E.Bagdono už ankstyvą skambutį.

Suskambo telefonas – galvoju, to betrūko! Nuo šešių!

„Suskambo telefonas – galvoju, to betrūko! Nuo šešių! Bet kai išgirdau, kad iš Izraelio skambina – iškart širdis atsileido. Tarėsi tarėsi, negalėjo susitarti dėl laiko skirtumo, todėl jis man sako: Ar tu jau po pusryčių?“ – juokėsi prezidentas.

Ankštas V.Adamkaus kabinetas – pilnas gėlių puokščių ir dovanų. Pats jubiliatas žurnalistus pasitiko žvalus, bet kiek išvargintas sveikintojų ir skambučių iš viso pasaulio.

Už durų sveikintojams grūstis nereikia – visi keliauja pagal iš anksto V.Adamkaus referentės Boženos Bagonaitienės sustyguotą eilę.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė V.Adamkaus užsuko pasveikinti priešpiet, 15 valandą į prezidento kabinetą atvyko premjeras Algirdas Butkevičius.

„Labai ačiū už tą dėmesį, už tą meilę. Ką gi – stengsiuosi lygiai būti toks, koks buvau: prieinamas, sukalbamas. Pykti niekad nepykdavau, buvimas optimistu palengvina gyvenimą visiems. Ačiū labai už rodomą dėmesį, galiu užtikrinti jus, kad jūs mano širdy esate visuomet“, – žurnalistams kalbėjo V.Adamkus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./V.Adamkus švenčia 90 gimtadienį
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./V.Adamkus švenčia 90 gimtadienį

Dovanos iš žmonos Almos Adamkienės kadenciją baigęs prezidentas dar negavo – ji bus įteikta vakare. V.Adamkus vakarą planuoja praleisti siaurame draugų rate prie vakarienės stalo.

V.Adamkienė 15min yra pasakojusi, kad tokia yra jų šeimos tradicija.

VIDEO: 90 metų jubiliejų švenčiantis prezidentas Valdas Adamkus vos spėja priimti sveikintojus

„Bandysiu gydytojams nusikalsti – manau, kad jie manęs nenubaus už vieną gero raudonojo vyno taurę“, – sakė V.Adamkus.

Jis pridūrė negalintis labai švęsti, nes jėgų prireiks netrukus planuojamam naujos knygos – „Valdas Adamkus. Pokalbiai nesilaikant protokolo“, pristatymui.

Besilaikydamas sportinių normų, bandysiu peršokti tuos penkis centimetrus – o tada žiūrėsime.

V.Adamkus prisipažino, kad svajonę turi tik vieną – atlaikyti: „1 metrą 90 centimetrų peršokau. Reikia man mintyse pasikalbėti su tuo, kuris iš viršaus tvarko visus reikalus, kad dar pakeltų kartelę šuoliui į aukštį penkiais centimetrais. Kitaip sakant – dar penkeriais metais. Tikiu, kad mano balsą ir prašymą išgirdo.“

Paklaustas, kodėl ne dešimt, V.Adamkus šyptelėjo, kad šuolininkai savo rezultatą gali pagerinti daugiausiai penkiais centimetrais.

„Besilaikydamas sportinių normų, bandysiu peršokti tuos penkis centimetrus – o tada žiūrėsime“, – kalbėjo kadenciją baigęs prezidentas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Išskirtinis 15min projektas. Prezidentas: ypatinga kelionė per devynis Valdo Adamkaus gyvenimo dešimtmečius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento