Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 05

„Valstiečiai“ įsteigė Krikščioniškos demokratijos ir tradicinių vertybių centrą

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) trečiadienį pranešė įsteigusi analitinį institutą – Krikščioniškos demokratijos ir tradicinių vertybių centrą.
Dovilas Petkus
Dovilas Petkus / Asmeninio archyvo nuotr.

Pasak LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio, šis institutas koncentruosis į visuomenės telkimą, aktyvų dalyvavimą reaguojant į vertybinės teisėkūros iniciatyvas, puoselės pamatinius bendrojo gėrio principus.

Analitinio centro vadovu paskirtas politologas Dovilas Petkus sako, kad centro veiklos ašis bus siekis ginti „prigimtinės šeimos ir valstybingumo idėjas“.

„Nesutikdami, jog amžinieji įsitikinimai dėl šeimos, kalbos, tautiškumo būtų stumiami į užribius, nusprendėme steigti analitinį „smegenų centrą“. Manome, kad toks institutas pasitarnaus, jog galėtume argumentuotai, pasitelkdami išsamią politologinę analizę, tyrimus bei kitų šeimą ir valstybingumą ginančių organizacijų patirtį, puoselėti minėtas vertybes“, – pranešime cituojamas D.Petkus.

Partijoms steigti analitinius centrus leido pernai įsigaliojęs naujas Politinių organizacijų įstatymas. Politinius centrus taip pat įsteigė konservatoriai, socialdemokratai, liberalai, Laisvės partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento