Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01:09 /01:27

„Valstiečių“ rezultatų krytį stebintis I.Vėgėlė: „Čia viskas Dievo valioje“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) rinkimų rezultatai, vis plaukiant balsams iš paskutinių didmiesčių apylinkių, krenta žemyn. Kartu su šia politine jėga į Seimą kandidatuojantis Ignas Vėgėlė sako per daug neliūdintis ir ramiai eisiantis miegoti dar nesulaukęs galutinių rezultatų. „Čia viskas Dievo valioje“, – 15min sakė jis.
LVŽS laukia rinkimų rezultatų
Ignas Vėgėlė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jis taip sakė paklaustas, ar ketina laukti galutinių rezultatų, ar vis dėlto keliaus namo ir eis miegoti.

„Nieko, atsibusiu, ryte pamatysiu. Čia viskas yra Dievo valioje, viskas yra likimo valioje. Taip arba taip ir tada viskas išsisprendžia, susidėlioja taškai ant i“, – 15min sakė I.Vėgėlė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Aurelijus Veryga, Ignas Vėgėlė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Aurelijus Veryga, Ignas Vėgėlė

Ką veiks, jeigu nepateks į Seimą?

Paklaustas, ar nenusivils, jeigu nepateks į Seimą ir kokia laukia jo politinė ateitis, advokatas tikino, kad „sunku pasakyti“, tačiau atskleidė, kad greičiausiai rašys magistro baigiamąjį darbą ir atsidės profesinei veiklai.

„Nežinau, neturiu atsakymo, nes vienintelis, kas bus aišku, tai po metų su kandidato statusu turėsiu statusą žmogaus – galėsiu labai aiškiai dėliotis planus į ateitį, nes iki šiol aš negalėjau dėliotis, aš laukiau sprendimo. O ar bus nusivylimas? Ne, aš esu toks pats visuomenininkas, koks ir buvau, aš tas pats Ignas Vėgėlė, aš tas pats, kuris kalba tiesą į akis, aš tas pats, kuris nemeluoja, neburia, aš tas pats, kuris visada elgiasi etiškai, tai aš liksiu toks, koks buvau. O ar reikės man eiti į politiką tam, kad pasiekčiau tų rezultatų, tai pamatysime“, – tikino advokatas.

„Aš esu teisininkas, esu advokatas, esu nebaigęs ekonomikos studijų, neparašęs magistro baigiamojo darbo, tai ateities planas – parašyti magistro baigiamąjį darbą. Aš turiu darbų daugiau negu reikia, tai aš atsidėsiu savo profesinei veiklai – tai numeris vienas, jeigu kartais atsitiktų taip, jog nepatekčiau į Seimą, antras dalykas, ką aš darysiu, aš tikrai liksiu visuomeniškas“, – kalbėjo I.Vėgėlė.

Jo teigimu, nepakankamai tvirtą rezultatą galėjo lemti komunikacinės klaidos.

„Manau, kad buvo padarytos gana ryškios komunikacinės klaidos ir tą politologai galbūt galės pastebėt. Mano supratimu, mes nesugebėjome aiškiai iškomunikuoti Aurelijaus Verygos, kuris pradėjo kovą su pandemija, ir mano pozicijos, kuri aiškiai sakė, kad tam tikri dalykai buvo pertekliniai, nereikalingi ir jie buvo peržengiantys net ir teisės ribas, nors Konstitucinis Teismas vėliau tai užglaistė“, – kalbėjo I.Vėgėlė.

Štabas liko apytuštis

„Valstiečių“ rinkimų štabas įsikūręs Konstitucijos prospekte esančiame „Stars and Legends“ bare.

Čia apie pirmą nakties nebėra nei sąrašo lyderio Aurelijaus Verygos, nei atsistatydinti pagrasinusi pirmininko Ramūno Karbauskio. Šiek tiek po pirmos iš štabo išvyko ir ką tik su 15min kalbėjęs I.Vėgėlė.

Jis kandidatavo paskutiniu 141 numeriu „valstiečių“ jungtiniame sąraše. Kadangi jame yra ir kitų partijų narių, sąrašui patekti į Seimą reikalingi ne 5 proc., o 7 proc.

Šiuo metu LVŽS sąskaitoje – 7,19 proc. balsų.

Nemažų ambicijų politikoje I.Vėgėlei įžiebė rezultatai šių metų gegužę vykusiuose Prezidento rinkimuose, kuriuose, nors ir nepateko į antrą turą, tačiau liko trečias, surinkęs 12,35 proc. arba 177 tūkst. 863 balsus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas