Lietuvoje yra 187 asmens sveikatos priežiūros įstaigų maisto tvarkymo skyriai, 76 proc. maistas gaminamas vietoje, 24 proc. – patiekalai atvežami iš kitų maisto tvarkymo subjektų. Visi skyriai pagal nustatytus vertinimo kriterijus yra suskirstyti į tris rizikos grupes. Padidintos rizikos grupei priskirti 3 įstaigų maisto tvarkymo skyriai – VšĮ „Širvintų ligoninė“, VšĮ „Respublikinė Šiaulių ligoninė“ ir Sveikatos centras „Energetikas“, kurie tikrinami 2 kartus per metus. 46 proc. ligoninių maisto tvarkymo skyrių priskirti vidutinės rizikos grupei, jie tikrinami 1 kartą per metus, 52 proc. – mažos rizikos ir tikrinami 1 kartą per 2 metus.
Patikrinimų metu inspektoriai nustatė, kad dažniausiai buvo nustatyti bendri higienos pažeidimai – nepatenkinama maisto ruošimo patalpų būklė, joms būtinas remontas, susidėvėjusi įranga ir inventorius. Kai kurių ligoninių maisto tvarkymo skyriuose apsilupinėję lubų, ištrupėję sienų dažai, vietomis jos padengtos pelėsiu dėl neefektyviai veikiančios ventiliacijos (Troškūnų miestelio ligoninės, Biržų, Kalvarijos, Kelmės, Pakruojo, Raseinių, Širvintų ligoninių, Pandėlio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės, Valkininkų vaikų ligoninės).
Pakruojo, Visagino, Švenčionių, Kalvarijos, Valkininkų vaikų ligoninėse bei Palangos reabilitacijos ligoninės maisto tvarkymo skyriuose buvo naudojami susidėvėję įrankiai, puodai ir kitas inventorius, kai kur morališkai pasenusi įranga, gamybos stalai – senos konstrukcijos, sunkiai valomi.
Asmens sveikatos priežiūros įstaigų maisto tvarkymo skyrių atsakingiems asmenims 16 atvejų buvo skirtos baudos, 3 atvejais apsiribota įspėjimais. Per minėtą laikotarpį buvo gauta 17 gyventojų skundų dėl prasto maitinimo gydymo įstaigose, kuriuos ištyrus, 5 buvo pagrįsti. Nei vieno skyriaus maisto tvarkymo veikla nebuvo sustabdyta, taip pat gydymo įstaigose nebuvo užregistruota dėl maisto kilusių ūmių žarnyno protrūkių ar apsinuodijimų.