Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 08

Vasariškai šiltą savaitgalį kauniečiai leido Ąžuolyne

Nebūtina išvažiuoti iš miesto, norint pasimėgauti gamta. Savaitgalį pasižvalgę po Laisvės alėjoje šurmuliuojančią Rudens gėrybių ir bendruomenių amatų mugę, kauniečiai sekmadienio popietę geru oru mėgavosi Žaliakalnyje esančiame Ąžuolyne.
Ąžuolynas Kaune
Ąžuolynas Kaune / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Daug gyventojų po mišką važinėjo dviračiais ar ramiai vaikštinėjo po parką. Patogiai įsitaisę ant suoliuko, daugiausia vyresnio amžiaus žmonės, skaitė knygas, laikraščius. Atsipalaidavusių kauniečių nuotaikos negadino nei tualetų stoka, nei aptriušę suoliukai.

„Dažnai čia ateinu, jei būna šilta. Parkas gražus, suoliukų užtenka, nors jie ir galėtų būti tvarkingesni. Gaila, kad jaunimas čia kartais vakarais taip įsisiautėja, kad sulaužo suoliukus, primėto tuščių butelių, nuorūkų. Kartą ir šviestuvus sudaužė“, – apgailestavo pensininkas Algis.

Jis pastebėjo, kad Ąžuolyne tokiu šiltu oru visada vaikštinėja daug tėvų su vaikais. Mažiesiems yra įrengta žaidimų aikštelė. Pasivaikščiojus miške galima užsukti į netoliese esantį Lietuvos zoologijos sodą.

Prie Ąžuolyno veikia teniso kortai, įsikūręs S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras.

Kauno Kauno ąžuolynas yra didžiausias miesto teritorijoje esantis ąžuolynas visoje Europoje (apie 770 ąžuolų). Jo plotas siekia beveik 85 hektarus. Iš šiaurės į pietus per parką eina pagrindinė alėja. Antraeiliai takai daugiausia vingiuoti, sudaro įvairaus dydžio žiedinius maršrutus pasivaikščiojimui ir poilsiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas