Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 15 /12:57

VDU rektoriui įteiktas universiteto 100-mečiui skirtas pašto ženklas

Minint Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) šimtmetį, antradienį susisiekimo ministras Marius Skuodis VDU rektoriui Juozui Augučiui įteikė pirmąjį atspausdintą šiai progai skirto pašto ženklo egzempliorių.
Pašto ženklo pristatymas
Pašto ženklo pristatymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Giedrės Jaronytės kurtą pašto ženklą „Vytauto Didžiojo universitetui – 100 metų“ išleido Lietuvos paštas, pranešė Susisiekimo ministerija.

„2022-ieji paskelbti Lietuvos universitetų metais. Tai suteikia dar vieną progą atsigręžti į aukštojo mokslo svarbą ugdant mūsų visuomenę. Iš Lietuvos universiteto kilę Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos, Lietuvos sveikatos mokslų universitetai visuomenei išugdė išskirtinių asmenybių. Šiems universitetams linkiu ir toliau didinti savo ypatingą svarbą ne tik Lietuvos, bet ir viso Baltijos regiono bei Europos aukštojo mokslo erdvėje. Pašto ženklas, išleistas universiteto įsteigimo jubiliejaus proga, – dar vienas puikus Kauno, kaip šiemetinės kultūros sostinės, renginių akcentas“, – pašto ženklo įteikimo ceremonijoje kalbėjo M.Skuodis.

VDU pradžia laikomi 1922 metai kai, reorganizavus iki tol Kaune veikusius Aukštuosius kursus, įkurtas universitetas.

„Pašto ženklas yra gražus ir prasmingas žinios skleidimo simbolis. Giedrės Jaronytės kurtas pašto ženklas skleidžia Lietuvai ir pasauliui žinią apie vieną svarbiausių tarpukario Vyriausybės darbų. Šiemet minime prieš šimtą metų įkurto Lietuvos universiteto jubiliejų. 1922 m. vasario 16 d. Kaune įsteigtas Lietuvos universitetas buvo pirmoji aukštoji mokykla, kurioje pradėtos universitetinės studijos lietuvių kalba. Šios aukštosios mokyklos pagrindu susikūrė Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetai“, – teigė VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

Šimtmečio minėjimui skirtame renginyje VDU taip pat dalyvavo Europos Parlamento narys Liudas Mažylis, Lietuvos pašto direktorė Asta Sungailienė, VDU emeritai ir kiti bendruomenės nariai.

Antrame pagal dydį Lietuvos mieste Kaune, kuris 1919–1939 metais buvo Lietuvos laikinąja sostine, įkurtas universitetas buvo vienintelė tuo metu lietuviška aukštoji mokykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas