Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 02

Viceministras: papildomų COVID-19 ribojimų atskiriems sektoriams nenumatoma

Vyriausybei stabdant galimybių paso naudojimą, planuojama nustatyti ribojimų parduotuvėse, turgavietėse ir kitose prekybos vietose – vienam lankytojui turės tekti ne mažiau kaip 15 kv. metrų prekybos ploto. Tačiau kitokių ribojimų ar COVID-19 valdymo priemonių, be jau įprastų, įvedinėti neplanuojama, sako sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas.
Aurimas Pečkauskas
Aurimas Pečkauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vyriausybei teikiamame nutarimo projekte numatoma, jog sąlygas vykdant renginius – kontaktiniu būdu teikiamas paslaugas, ūkinę veiklą, prekybą, organizuojant komercinius ir nekomercinius kultūros, pramogų, sporto renginius, šventes, muges, festivalius ar kitus tam tikrą laiką trunkančius organizuotus žmonių susibūrimus viešoje vietoje iš anksto nustatytu laiku – nustatys sveikatos apsaugos ministras.

Trečiadienį žurnalistų kalbintas sveikatos apsaugos viceministras A.Pečkauskas teigė, jog naujų ribojimų ar priemonių, be mums įprastų, ne prekybos sektoriuje įvedinėti neplanuojama.

„Sveikatos apsaugos ministerijai tenka sunkus uždavinys pakeisti visą pluoštą operacijų vadovo sprendimų, nes daugelis jų yra susiję su galimybių paso naudojimu. Tačiau reikėtų suprasti, kad lieka pagrindinės bendrosios priemonės – atstumų laikymasis, dezinfekcijos, higienos laikymasis, kaukių, kai kur respiratorių, naudojimas. Bet kažkokių konkrečių sektorių ir aiškių ribojimų toliau nenumatoma“, – sakė jis.

Viceministras teigė, kad galimybių pasas kaip priemonė pandemijos valdymui išsėmė savo galimybes:

„Tikrai turėjo reikšmės teigiamos tiek, turbūt, vakcinacijos skaičiams, tiek, turbūt, valdant srautus ir mažinant susirgimų skaičių.“

Tačiau jis neatmetė galimybės, kad galimybių pasas bus grąžintas, jei to prireiks.

Visgi, stebint COVID-19 atvejų kilimą, visų priemonių, pasak A.Pečkausko, atsisakyti negalima.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pirkėjai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pirkėjai

„Vienas iš tokių ribojimų, kuris yra siūlomas palikti, tai yra ploto ribojimas prekybos vietose iki 15 kv. metrų asmeniui“, – teigė jis.

Vyriausybė taip pat ketina atsisakyti dalies neimunizuotų darbuotojų profilaktinio testavimo. Tai, pasak viceministro, galėtų sumažinti eiles prie mobiliųjų testavimosi punktų.

„Daugelio darbuotojų profilaktinis testavimas tiesiog nebeturi prasmės, – teigė A.Pečkauskas. – Kitas aspektas – matome didžiulį mobiliųjų punktų užimtumą ir vienas iš niuansų, prie kurio prisidėtų profilaktinio testavimo atsisakymas, būtų pagelbėjimas ir mobiliesiems punktams vykdyti testavimą simptominiams pacientams.“

Daugiau apie trečiadienį Vyriausybės planuojamus priimti sprendimus – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas