2013 04 11 /11:03

Vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas atsiėmė pažadą: policininkams algos gegužę nebus didinamos

Policininkams algų gegužę dar nebus iš ko didinti, pripažino vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas ketvirtadienį ryte apsilankęs opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdyje. Anksčiau jis yra sakęs, kad policininkai jau gegužę gali tikėtis didesnių atlyginimų.
Dailis Alfonsas Barakauskas
Dailis Alfonsas Barakauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Negaliu tvirtinti, kad bus galimybė didinti atlyginimus“, – ketvirtadienį pripažino D.Barakauskas. Anot jo, policija papildomai dar šiemet gaus 2,4 mln. litų, o Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) – 9,8 mln. litų iš ES fondų, kuriuos tarnybos negalės išleisti degalams, dar dalį lėšų D.Barakauskas teigė policijai „permetęs“ iš Migracijos departamento.

„Norime, kad policininkas būtų kuo arčiau žmogaus“, – sakė D.Barakauskas.

Liberalai vis prašė ministrą būti konkretesnį ir pasakyti aiškiai, ką jis padarė, kad įgyvendintų savo anksčiau duotą pažadą padidinti algas policininkams. „Konkrečiai arba aš einu parūkyti“, – ministrą spaudė nepilstyti iš tuščio į kiaurą liberalas Eugenijus Gentvilas.

D.Barakauskas pareiškė, kad premjero pavedimu visos ministerijos peržiūri savo biudžetus ir ieško pinigų pareigūnų algoms didinti.

Savo ruožtu, E.Gentvilas jam atrėžė susirinkęs informaciją iš trijų ministerijų, kad jos tokių pinigų neieško: „Ministras pirmininkas tokio pavedimo nedavė.“

„Tvarkiečiai“ daro įtaką VSAT?

Liberalai ketvirtadienio frakcijos posėdyje D.Barakausko teiravosi ir apie šeštadienio nakties įvykius, kai ministrui naktį pareikalavus vairuotojo paaiškėjo, kad VRM autoūkio darbuotojai girtavo darbo vietoje.

Ministras aiškino, kad naktį automobilio jam prireikė apžiūrėti eiles Medininkų pasienio poste. Tačiau liberalai įtaria, kad ministras šeštadienio naktį į Medininkus panoro nuvykti visai ne dėl eilių.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis pareiškė, kad, jo žiniomis, partijai „Tvarka ir teisingumas“ priklausantys parlamentarai VSAT vadovui Vainiui Butinui nurodinėja, kokius automobilius praleisti per valstybės sieną be eilės.

„Mus pasiekė informacija, kad jūsų partijos frakcijos kai kurie atstovai pakankamai aktyviai kontaktuoja arba bando kontaktuoti su atskirų VRM tarnybų vadovais. Aš nežinau, ar jums žinoma, ar ne, kad konkretūs asmenys skambina VSAT vadovui dėl tam tikrų automobilių praleidimo per sieną be eilės? Ar jums žinomi atvejai, kada yra bandoma paveikti viešųjų pirkimų rengimo medžiagą dėl įrangos Lietuvos-Baltarusijos pasienio ruožui stebėti įsigijimo?“ – teiravosi E.Masiulis.

Ministras pripažino, kad yra sulaukęs iš vieno Seimo nario pretenzijų, kad į Medininkus sugalvojo nuvykti šeštadienio naktį: „Iš kitos pusės, tai tie dalykai taip pat susieti. Tai, ko klausėte, aš tokios informacijos neturiu, nes negaliu Seimo nariams nurodyti, su kuo jie kontaktuoja, ką kalba. Aš tokios informacijos neturiu.“

Liberalai savo žiniomis kol kas nėra pasidaliję su teisėsauga. E.Masiulis sako, kad to liberalai nedaro todėl, jog nori patys surinkti daugiau informacijos.

„Mes toliau vykdysime tam tikrą tyrimą ir, jei pamatysime, kad čia yra nusikaltimo sudėties, kreipsimės į atitinkamas specialiąsias tarnybas. Rinksime papildomą informaciją“, – paaiškino E.Masiulis.

Interpeliacijos kol kas nerengs

Vidaus reikalų ministrui D.Barakauskui jau teko aiškintis dėl darbo. Liberalų sąjūdžio iniciatyva jis buvo iškviestas atsakyti į parlamentarų klausimus Seimo plenariniame posėdyje. Tuomet ministro atsakymai liberalų neįtikino. Jie pareiškė, kad ministras nesusigaudo savo darbo srityje ir grasino jam interpeliacija, jei šis nesugebės tinkamai atsakyti į klausimus ir apsilankęs Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdyje.

Po susitikimo frakcijoje liberalai tolau kritikavo vidaus reikalų ministrą. „Šiandien išgirdome, kad ministras atsiiminėja savo duotus žodžius, kitaip tariant, yra apsimelavęs dėl algų padidinimo nuo gegužės mėnesio ir dėl premjero pavedimo ieškoti tų pinigų. Nei vieno, nei kito dalyko nėra“, – sakė E.Masiulis.

Tačiau interpeliacijos ministrui liberalai kol kas neorganizuos, nes supranta, jog atstatydinti ministrą šiuo metu nepavyktų. „Norint laimėti interpeliaciją reikia balsų Seime. Tai, manau, kad reikia paklausti kitų valdančiosios koalicijos partijų, ar jie yra patenkinti vidaus reikalų ministro darbu“, – kalbėjo liberalų lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas