Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 09

Vieną tvarko, kitą gadina – gatvė Romainiuose virto sunkiai pražengiamu purvynu

Romainiškių gatvės Kaune gyventojai puolę į neviltį – dėl šalia vykdomų kitos gatvės remonto darbų jų pačių kelias į namus tapo sunkiai pražengiamu purvynu. Viename iš privačių sklypų rangovas ėmė sandėliuoti gruntą, kuris, tik palijus, nesutikdamas kliūčių teka į Romainiškių gatvę. Aplinkosauga atliko patikrinimą ir pažeidimų nenustatė, o rangovas tikina tvarkantis dalį, kuria naudojasi.

„Mūsų gatvės gyventojai puolę į neviltį. Kaune rekonstruojant Romainių gatvę, UAB „Fegda“, gavusi sklypo, esančio Romainių ir Romainiškių gatvių sankirtoje, savininko leidimą, pradėjo jame kaupti iškastą įvairų gruntą.

Supylus didelius grunto kalnus ir prasidėjus lietingoms dienoms, ant Romainiškių gatvės žvyrkelio pradėjo plaukti purvas ir molis, pasidarė neįmanoma vaikams, vyresnio amžiaus ar neturintiems savo automobilio žmonėms nueiti iki autobusų stotelės ar parduotuvės“, – problemą perteikė į 15min redakciją besikreipęs skaitytojas Paulius.

Jis teigė pabandęs pasikalbėti su įmonės „Fegda“ darbuotojais, tačiau sulaukė atsakymo, kad jie kaups gruntą šiame sklype tiek, kiek jiems reikės – sugadinto bei užteršto Romainiškių gatvės žvyrkelio problemos jų neva nedomina.

Skaitytojo Pauliaus nuotr./Romainiškių gatvė Kaune virto purvynu
Skaitytojo Pauliaus nuotr./Romainiškių gatvė Kaune virto purvynu

Gyventojai pradėjo rašyti skundus Kauno savivaldybei. Kaip tikina Paulius, reikalai šiek tiek pajudėjo į priekį, bet įmonė Romainiškių gatvę ėmė tvarkyti atmestinai.

VIDEO: „Mūsų gatvės gyventojai puolę į neviltį”: vietoj sutvarkyto kelio Kaune – purvo upė

„Ant žvyrkelio pilamas ne žvyras ar skalda, o smulkintos statybinės atliekos – „gruzas“. Sustojus ir paklausus darbų vadovo, kodėl pilamas „gruzas“, jo atsakymas buvo: „Džiaukitės, kad išvis kažką darome“. Žmonės, kurie naudojasi šiuo keliu kasdien, nežino ką daryti“, – teigė Paulius, atsiuntęs redakcijai keletą nuotraukų, kaip atrodo purvyne virtusi jų gatvė.

Vykdo du projektus

15min kreipėsi komentaro į „Fegdos“ atstovus, tačiau atsakymų sulaukė iš UAB „Požeminės linijos“ projekto vadovo Giedriaus Kazakevičiaus.

Paaiškėjo, kad „Fegda“ yra generalinis, pagrindinis Romainių gatvės rekonstrukcijos vadovas, o „Požeminės linijos“ – patvirtintas subrangovas, atliekantis paviršinių (lietaus) nuotekų tinklų įrengimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas