Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:01

Vieno Vilniaus rajono gyventojai jaučiasi pamiršti: esame didesni už Uteną, o ką turime?

Vienas naujausių Vilniaus miesto rajonų – Pašilaičiai – pastaruosius kelis dešimtmečius išaugo į vieną didžiausių ir gausiausiai apgyvendintų sostinės seniūnijų. Tačiau bent jau dalis jos gyventojų tvirtina, kad miesto valdžia neskiria šiam rajonui pakankamai dėmesio, ypač jo želdynams. Todėl esą trūksta ne tik parkų, bet ir suoliukų atsisėsti. Ne visus tenkina ir rengiamas projektas atnaujinti pėsčiųjų taką bei aikštę. Nes to negana.
Ugnijos aikštė ir Čikagos alėja Pašilaičiuose
Čikagos alėja Pašilaičiuose / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Parko nėra

Vilnietė Roma Pašilaičiuose gyvena jau ne vieną dešimtmetį, tad galinti jau kalbėti ne tik savo, bet ir savo kaimynų, bendruomenės narių vardu. Moteris sako, kad su nerimu stebinti, kaip rajonas plečiasi, o negausios žaliosios zonos baigia išnykti.

Kaip pavyzdį ji mini prieš kelerius metus vietinius papiktinusį naujų daugiabučių projektą, kuris buvo suplanuotas tarp Medeinos ir Gabijos gatvių – iki tol žmonės šią vietą laikė nedideliu parkeliu.

Medeinos g. 30 suplanuotas kvartalas jau statomas – ilgos diskusijos, kaimynų nepasitenkinimas kelio jam neužvėrė. Vis dėlto pavyko susiderėti, kad vietoj iškirstų medžių būtų atsodinta daugiau jaunų.

Tiesa, bent jau Roma gana ironiškai vertina tokius pažadus. Esą joks jaunas medis savo verte neatstos daug metų augusio. Be to – o kur juos atsodins? Roma moja ranka, kad vietos naujiems medžiams atsiras, tarkim, palei intensyvaus eismo gatves, bet tai juk joks parkas, kur gali ateiti, pasėdėti, pasivaikščioti.

„Pašilaičiai pagal gyventojų skaičių yra didesni už Uteną. Arba Anykščius. Bet Pašilaičiai turbūt vienintelis Vilniaus rajonas, kuris vietoje neturi parko, vietos, kur galima buvo pasivaikščioti. Tai buvo vienintelis lopinėlis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento