Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 29

Vienoje pagrindinių Vilniaus aikščių vietoj gėlių želia piktžolės

Lukiškių aikštė – viena pagrindinių sostinėje. Tačiau jau kelis dešimtmečius nerandama sprendimo, kaip ją reikėtų atnaujinti, kokį paminklą pastatyti ir kam suteikti daugiau erdvės joje. O šiemet net ir gėlynai aikštėje tikrai nedžiugina akies.
Gėlynas Vilniaus Lukiškių aikštėje
Gėlynas Vilniaus Lukiškių aikštėje / A.Primost/15min nuotr.

Geltonai žydi garstukai, galvas kelia balandos. Taip dabar atrodo centrinis vienos pagrindinių Vilniaus aikščių gėlynas. Socialiniame tinkle „Facebook“ dėmesį į piktžolėmis želiantį gėlyną atkreipė dėmesį žurnalistė ir LRT televizijos laidos „Teisė žinoti“ vedėja Rita Miliūtė: „Esu lygiai kitoje ašies pusėje nuo Raudų arkos Lukiškių aikštėje propaguotųjų, man geriausiai žuvusiųjų auką įprasmintų laisvų laisvos valstybės vaikų žaidimai toje pievoje. Tik kad pieva būtų be balandų, kuriomis šiandien žuvusieji už Tėvynę pagerbiami.“

Šis žurnalistės pastebėjimas socialiniame tinkle pasirodė prieš savaitę, birželio 22-ąją. Šį antradienį R.Miliūtė patikslino – piktžolės jau ir pražydo.

Vilniaus savivaldybė ir nesigina: Lukiškių aikštėje šiemet gėlių sodinti net neketinta, juk artimiausiu metu aikštė bus aptverta ir čia prasidės tvarkymo darbai. Tačiau pažadėjo ketvirtadienį aikštėje pasitvarkyti. „Miestą prižiūrinti bendrovė sutvarkys Lukiškių aikštę, kaip ir buvo planuota: nušienaus žolę, surinks nukritusias šakas ir t.t.“, – 15min užtikrino Vilniaus miesto savivaldybės laikinasis Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

G.Runovičius taip pat išvardijo, kokios gėlės jau puošia Vilnių: birželio pradžioje sostinėje pražydo net 85 tūkst. žiedų – smulkiažiedžių begonijų, ledinukų, pelargonijų, žilių, šlamučių, medučių, verbenų ir kitų ryškiaspalvių žiedų. Jos pasodintos gėlių vazonuose, kurių mieste yra 350.

„Buvo apsodinta 18 tūkst. kv. metrų gėlynų – tai prilygsta net trims futbolo aikštėms! O pavasarį vilniečius ir sostinės svečius džiugino 10 tūkst. našlaičių, kurios buvo pasodintos Gedimino prospekte, Žaliojo tilto gėlinėse, šalia Karaliaus Mindaugo tilto ir A.Mickevičiaus skvere, pagrindinėse Senamiesčio gatvėse ir aikštėse. Neries krantinėje taip pat pražydo „Meilės krantai“. Abiejose upės krantinėse tarp Žaliojo ir Karaliaus Mindaugo tiltų pasodinta daugiau kaip 8500 raudonų smulkiažiedės begonijos žiedų“, – sakė G.Runovičius.

Prieš kelias dienas paskelbta, kad suderinus galutinį Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo projektą ji bus uždaryta liepos 17 dieną iki pat darbų pabaigos kitąmet. Šiemet darbams numatyta 1,5 mln. eurų, kitąmet – dar 0,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas