Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 11

Viešėdama Seime Seimo pirmininko mama domėjosi parlamento sukauptomis dovanomis

Ketvirtadienį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir jo sekretoriato nariai po pirmuosius Seimo rūmus vedžiojo devyniasdešimtmetę Seimo pirmininko mamą Reginą Pranckietienę. Lankydamasi Seime ji apžiūrėjo savo sūnaus kabinetą, domėjosi dovanomis, kurias parlamentas sukaupė per daugelį metų.
Viktoro Pranckiečio mama aplankė sūnų Seime
Viktoro Pranckiečio mama aplankė sūnų Seime / Olgos Posaškovos nuotr.

„Aplinka mamai patiko, tik sakė, kad Kovo 11-osios salė per televizorių atrodo kur kas didesnė nei yra iš tikrųjų. Taip pat domėjosi dovanomis, kurias per visas kadencijas yra gavęs Seimas, klausinėjo iš kokių [jos] šalių, kas padovanojo, kokia proga. Taip pat klausė ar ponia Kristina Brazauskienė Seimui atidavė prezidento (Algirdo Brazausko – aut. past.) dovanas“, – apie R.Pranckietienės apsilankymą 15min pasakojo Seimo pirmininko vyresnioji patarėja Dalia Vencevičienė.

V.Pranckietis, jos teigimu, aprodė mamai pagrindines pirmųjų Seimo rūmų sales, kurių viena – Kovo 11-osios salė.

„Mama ten užtruko ilgiausiai, – sakė D.Vencevičienė. – Vėliau Seimo pirmininkas [R.Pranckietienę] atsivedė į darbo kabinetą, kur dokumentai, darbo stalas, parodė, kur vyksta susitikimai, kur priimami valstybėje svarbūs sprendimai.“

Seimo pirmininko vyresnioji patarėja teigė, kad R.Pranckietienė dar norės sugrįžti į Seimą, kadangi neapžiūrėjo Seimo posėdžių salės, kurioje įstatymai leidžiami šiuo metu: „Mes labai smagiai pasitikome mamą. Esame daug apie ją girdėję ir tai, kokia ji svarbi Seimo pirmininkui. Mums buvo didelė garbė su ja susipažinti ir kartu išgerti arbatos Seimo pirmininko kabinete“.

Seimo pirmininko mamos vizitas Seime buvo planuotas dar Sausio 13-ąją, tačiau, nenorėdama rizikuoti sveikata, R.Pranckietienė tą dieną vykusiame iškilmingame posėdyje nedalyvavo.

„Ji kalbėjo, kad, kai bus šiltesnis oras, ir, jei aš dar vis norėsiu, tai aplankys mane čia“, – tuomet sakė V.Pranckietis.

VIDEO: V.Pranckiečio motina dalijasi prisiminimais iš Sausio 13-osios

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas