Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 08

Vietoj mokslų – šokiai Kroatijoje: į nelegalaus darbo skandalą Kauno gimnazija pakliuvo dėl smagios išvykos?

15min sulaukė informacijos, kad Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) patikrų dėl galimo nelegalaus darbo Kauno Juozo Grušo meno gimnazija galėjo sulaukti dėl šokiais paremtos mokinių bei kelių mokytojų kelionės į Kroatiją. Redakcijos šaltinis kelia ir tokį klausimą: ar išvyka į festivalį rugsėjį pateisina moksleivių pamokų praleidimą?
Kauno Juozo Grušo meno gimnazija
Kauno Juozo Grušo meno gimnazija / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

15min neseniai skelbė, kad Kauno Juozo Grušo meno gimnazijoje galimai fiksuotas nelegalus dviejų mokytojų darbas.

VDI patvirtino, kad atlieka tyrimą. Inspektoriai gimnazijoje lankėsi rugsėjo 30 dieną. Pirminiais duomenimis, informacija pasitvirtino.

„Formalus pažeidimas“

Gimnazijos direktorė Undinė Diana Tumavičienė pripažino padariusi „formalią klaidą“. Pasak jos, mokytojai dirbo turėdami terminuotas sutartis.

„Lietuvių kalbos mokytoja pavadavo nedarbingumą turinčią lietuvių kalbos mokytoją, o pradinių klasių mokytoja pavadavo komandiruotėje esančią pradinių klasių mokytoją. Nelegaliai nedirbo nei akimirkos.

Vienintelė problema yra ta, kad „Sodrai“ pateiktas pranešimas tą pačią dieną pačioje darbo dienos pradžioje: vienai iš mokytojų dar net nepradėjus dirbti. Nuoširdžiai apgailestauju padariusi šį formalų pažeidimą ir ateityje tikrai stengsiuosi tokių situacijų nebeturėti“, – kasvykstakaune.lt po paaiškėjusio fakto apie VDI tyrimą prisipažino direktorė.

Papasakojo apie „neaiškaus tikslo išvyką“

Aiškėja, kokią komandiruotę, įvėlusią gimnaziją į tyrimo sūkurį, direktorė turėjo omenyje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno Juozo Grušo meno gimnazija
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kauno Juozo Grušo meno gimnazija

Su 15min susisiekė viešai savo tapatybės nepanorusi atskleisti skaitytoja, kuri patikino žinanti istoriją apie vieną galimai su pažeidimais šioje gimnazijoje įdarbintą pensinio amžiaus pradinių klasių mokytoją ir kodėl toks poreikis ją skubotai įdarbinti iš viso atsirado.

„Ji darbinta paskubomis, nes skubiai reikėjo rasti kitą pedagogę, kai pirmokėlių mokytoja išvyko“, – aplinkybes ėmė dėstyti skaitytoja.

Pasak jos, rugsėjo 24 dieną Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos 42 mokiniai ir 3 pedagogai išvyko į šokių konkursą Kroatijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas