Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 27

Vietoj „Pušyno kelio“ kotedžų nebus, bet poilsio namus išparduoti „po palatą“ – galima

Jau beveik du mėnesius neveikiančią sanatoriją „Pušyno kelias“ ketinama parduoti. Kas atsiras vietoj jos – nežinia, tačiau Seimo narys Julius Sabatauskas Antikorupcijos komisijos posėdyje jau kėlė klausimą, į kokį kvartalą gali pavirsti čia esantys pastatai. Vilniaus vyr. architektas Mindaugas Pakalnis užginčijo – daugiabučių čia statyti negalima, tačiau jeigu kas nors norės poilsio namus išparduoti „po palatą“, tai įmanoma.
Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“
Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

J.Sabatauskas Antikorupcijos komisijos posėdyje rėmėsi Specialiųjų tyrimų tarnybos atliktoje korupcijos rizikos analizėje dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos veiklos išduodant statybą leidžiančius dokumentus paminėtu pavyzdžiu, kai nedidelis rūsys, virš kurio namo seniausiai nėra, virs ištaigingu daugiabučių kompleksu.

Jis klausė M.Pakalnio: „Tai dabar atsisakius „Pušyno kelio“ ir paleidus jo pardavimą, ten yra keli tūkstančiai kvadratinių metrų, kiek ten tada atsirastų tokių kotedžų kompleksų?“

Kotedžų neleidžia bendrasis planas

M.Pakalnis užginčijo – esą kotedžų šioje vietoje statyti niekas neleis.

„Mūsų miesto bendrajame plane „Pušyno kelias“ yra įvardintas kaip specialios paskirties kompleksas, tai socialinės infrastruktūros objektas, ten turi būti gydymo įstaiga. Tai padaryta atsižvelgiant į tą paskirtį, kuri visuomenei svarbi. Kaip mes dabar žinom, tą objektą planuojama parduoti. Kad neatsitiktų tokia istorija, kokia atsitiko Gulbinuose, mūsų supratimu, į pardavimo sąlygas galima įrašyti, kad turi išsaugoti pastato funkciją.

Gulbinuose buvo parduota vaikų stovykla, galima buvo palikti, kad išliktų stovykla ir ji nebūtų pavirtusi gyvenamuoju kompleksu. Jeigu sutarties sąlygos būtų nevykdomos, galima būtų tą nuosavybę turbūt teismo tvarka susigrąžinti atgal.

Aš manau, kad šiuo atveju toks sprendimas būtų visiškai realus, kadangi į gyvenamąją paskirtį pakeisti mes neleisime, nes mūsų bendrasis planas to neleidžia. Bet jūs atsistokite į savivaldybės architekto vietą, kai atneš poilsio namus (tokius, kaip dabar parduoda vienoje savivaldybėje) ir pradės pardavinėti poilsio namus po palatą. Kokius galime sudėti teisinius saugiklius, kad taip neatsitiktų, į šitą klausimą aš, deja, negaliu atsakyti“, – kalbėjo Vilniaus miesto vyr. architektas.

Jo teigimu, uždrausti parduoti poilsio namus po palatą galimybių nėra.

Neveikia jau du mėnesius

Apie tai, kad „Pušyno kelio“ nebeliks, paskelbta gegužės vidury, o nedirba jie nuo birželio 1-osios.

„Nepaisant įgyvendintų organizacinių pokyčių, sanatorija kas mėnesį generuoja per 100 tūkst. eurų nuostolio. Todėl balandžio pabaigoje vykusiame dalininkų susirinkime kartu su steigėjais buvo priimtas nelengvas sprendimas reabilitacijos centro veiklą nutraukti. Planuojama sanatorijos uždarymo data yra 2022 m. birželio 1 d.

Svarbu pažymėti, kad nė vienas iš šiuo metu dirbančių 55 „Pušyno kelio“ darbuotojų (gydytojų, kineziterapeutų, slaugytojų ir jų padėjėjų, kitų profilių darbuotojų) nebus atleistas – visos darbo vietos bus išsaugotos jas perkeliant į ligoninę.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reabilitacijos centras „Pušyno kelias“

Dėl sprendimo nutraukti reabilitacijos centro veiklą nenukentės ir pacientai, nes stacionarinės reabilitacijos paslaugos bus plečiamos RVUL – čia ir dabar sėkmingai funkcionuoja Stacionarinės reabilitacijos skyrius, kurio veiklos apimtis numatyta padidinti keliomis dešimtimis lovų, ligoninėje taip pat veikia baseinas, teikiamos įvairios ambulatorinės reabilitacijos procedūros“, – tuomet komentare 15min teigė ligoninės atstovai.

Centro darbuotojai piktinosi, kad apie uždarymą sužinojo tik iš gandų, o numatomos patalpos ligoninėje reabilitacijai neparuoštos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas