Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 21

Vietoj remonto vaikų darželyje – baseinas privačiame kieme

Šių metų pavasarį verslininkas Vidas Daugėla įsirengė baseiną savo kieme, tačiau už jo statybas mokėta ne iš asmeninių, o iš viešosios įstaigos „Vilniaus inžinerijos ir technologijų licėjus“ lėšų. Keletą darželių ir mokyklų Vilniuje valdančiai įstaigai vadovauja verslininko sutuoktinė Vilma Daugėlienė. Pats verslininkas aiškina, kad tokiu būdu įstaiga investavo, o baseinu galės naudotis ir darželinukai, ir mokiniai. Situaciją įvertino ir antikorupcinės elgsenos ekspertas Sergejus Muravjovas.

Solidžios dotacijos

Pirmiausia, svarbu pabrėžti tai, kad net ir privačios ugdymo įstaigos gauna valstybės lėšas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos 15min pateiktais duomenimis, viešajai įstaigai „Vilniaus inžinerijos ir technologijų licėjus“ per pastaruosius trejus metus skirtos solidžios sumos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vaikų darželis, adresu Žemuogių g. 10
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vaikų darželis, adresu Žemuogių g. 10

2022 metais – 624 tūkst. eurų, 2023 metais – 944,6 tūkst. eurų, o šiemet – 1,3 mln. eurų. Tiesa, šių metų lėšos dar bus perskaičiuotos, atsižvelgiant į ugdytinių skaičių.

Ministerija pabrėžia, kad privačioms įstaigoms skirtos lėšos pervedamos savivaldybėms ir tik paskui pasiekia ugdymo įstaigas.

Pasak ministerijos, šios lėšos naudojamos ir mokytojų, ir švietimo pagalbos specialistų darbo užmokesčiui.

„Aš nekalbėsiu šia tema“

Skandalingą istoriją apie Vitlio darželių ir mokyklų savininkų kieme įrengtą baseiną papasakojo 15min šaltinis, kurio tapatybės, saugodami ją, neatskleisime.

Jo teigimu, už kiek daugiau nei 18,3 tūkst. eurų turėjo būti atliekamas „paprastasis remontas“ Žemuogių gatvėje esančiame darželyje, tačiau darbininkai iš tiesų triūsė Obelų gatvėje esančio privataus namo kieme.

Iš pradžių, pasak šaltinio, V.Daugėla iš tiesų derino baseino statybas savo namų kieme, tačiau vėliau esą pasiprašė pakoreguoti sutartis, kurias pasirašė jo sutuoktinė, viešosios įstaigos „Vilniaus inžinerijos ir technologijų licėjus“ vadovė V.Daugėlienė. 15min susipažino su šiomis sutartimis.

Ji atsisakė plačiau papasakoti, kodėl vietoj remonto darželyje buvo įrengtas baseinas jų namų kieme, ir nukreipė pas savo vyrą.

„Aš nekalbėsiu šita tema, nes ne aš šituo užsiimu, o mano vyras (...) Ne aš atsakinga, ne aš šituo klausimu dirbu ir aš nesikišu“, – tikino V.Daugėlienė.

Viešoji įstaiga „investavo“

15min susisiekė ir su jos sutuoktiniu V.Daugėla, kuris iš pradžių neigė, kad jo namų kieme vietoj remonto darželyje įrengtas baseinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas