Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 14 /21:34

Naujo Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio Seimo senbuvių klausimai neįžeidė: „Gyvenimas skaudindavo daug įvairiau“

Seimo pirmininku pirmadienio vakarą išrinktas Viktoras Pranckietis sako nežadantis labai greitų pokyčių. Anot jo, reikia išlaikyti visus formalumus ir tęstinumą. Jis dėkojo Seimo senbuviams už visus klausimus. V.Pranckietis slaptame balsavime sulaukė 93 Seimo narių palaikymo.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dar laukdamas rezultatų, V.Pranckietis pripažino jaučiantis įtampą ir atsakomybę.

„Žinoma, džiaugsiuosi, jeigu tas sprendimas bus labai kolektyvinis, nes labai norėčiau, kad jis būtų tikrai kolektyvinis ir ne ginčo tvarka priimtas, bet laisvo žmogaus apsisprendimo tvarka. Ne nurodymu partijos, bet tiesiog savo nuomonės išreiškimas. Slaptas balsavimas tam suteikia tokį didelį postūmį žmogui link demokratijos“, – kalbėjo V.Pranckietis prieš paskelbiant balsavimo rezultatus.

Klausiamas, kiek balsų jam padėtų pajusti tvirtą paramą, jis pajuokavo, kad 141.

V.Pranckietis sako tikrai neįsiskaudinęs dėl aštrių klausimų. „Turbūt gyvenimas skaudindavo daug įvairiau. Tokie tie klausimai, jų reikėjo ir tikėtis. Daug tų klausimų yra teisingi. Negali žmogus atėjęs iš kitos vietos būti visažiniu šitoje vietoje, kaip buvo daug kur tokie kryptingi klausimai, taip pasakyti. Visiškai nežeidė, su visa pagarba visiems klausiantiems išėjęs paspaudžiau ranką, padėkojau. Tai yra pamokos. Taip. Ačiū už jas“, – sakė V.Pranckietis.

Pasak jo, apie konkrečius darbus būsimam Seimo pirmininkui plačiai kalbėti dar yra anksti, nes pirmiausia teks peržiūrėti, ką paliko buvęs Seimas, programa, Vyriausybės suformavimas.

„Tokie kertiniai akmenys, nuo kurių turime pradėti“, – teigė Seimo pirmininkas.

Paprašytas įvertinti liberalo Eugenijaus Gentvilo sprendimą pasivaržyti dėl Seimo pirmininko posto, V.Pranckietis pareiškė, kad tai buvo labai „mokytojiškas“ elgesys ir už tai padėkojo.

V.Pranckietis tikino, kad negalėjo skirti opozicijai dviejų pavaduotojų pozicijų, nes tokiu būdu būtų lengvai pažeistas valdančiosios daugumos stabilumas.

Naujasis Seimo pirmininkas tikino, kad be visuomeniniais pagrindais jam patarinėsiančio socialdemokratų garbės pirmininko Česlovo Juršėno, dirbti sekretoriate liks ir du buvusios Seimo pirmininkės komandos nariai.

Č.Juršėną į komandą jis sako pasirinkęs kaip „Seimo pirmininkų tėvą“.

Seimo pirmininku išrinktas V.Pranckietis jau pirmadienį sulaukė pirmųjų Vadovybės apsaugos departamento (VAD) instrukcijų, apžiūrėjo savo kabinetą.

"Kieno kėdė čia?" - sėsdamas į Seimo pirmininko kėdę šmaikštavo V.Pranckietis.

Jis tikino nesąs reiklus ir sakė, kad viskas patogu, tik nusijuokė paklaustas, ar buvusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nepaliko ant kėdės kokio smeigtuko.

"Geras klausimas. Labai smailus", - pozuodamas tarstelėjo V.Pranckietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas