Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 07 /14:28

Viktoras Uspaskichas: STT užkliuvo Vydo Gedvilo susitikimai su verslininkais

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) prezidentei ir premjerui pateiktoje medžiagoje turbūt buvo kalbama apie Vydo Gedvilo susitikimus su verslininkais, sako Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.
Vydas Gedvilas ir Viktoras Uspaskichas
Vydas Gedvilas ir Viktoras Uspaskichas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ta informacija labai paprasta, paimta iš laikraščių, kad susitiko su verslininkais. O ką – su verslininkais politikai nebegali susitikti? Gali“, – BNS sakė V.Uspaskichas.

Jis teigė, kad STT įtarimų galbūt sukėlę V.Gedvilo susitikimai vyko „turbūt“ jam dar esant Seimo pirmininku.

„Čia tik pasisveikini – ir iš karto... Neatsimenu dabar, kas jie, bet tai buvo elementarūs Lietuvos verslininkai, ne priešai“, – tikino jis.

Čia tik pasisveikini – ir iš karto... Neatsimenu dabar, kas jie, bet tai buvo elementarūs Lietuvos verslininkai, ne priešai.

Paklaustas, kaip vertina prezidentės sprendimą neskirti V.Gedvilo švietimo ministru remiantis minėta STT pažyma, jis apkaltino prezidentę laikantis „dvigubų standartų“.

„Kita vertus, jei pati prezidentė kandidatuotų į ministrus ir jos praeitį ištrauktų – tai ji visiškai negali niekur kandidatuoti, aš taip suprantu“, – pareiškė V.Uspaskichas.

Jis sakė, kad bus siekiama išslaptinti STT pažymą, iki tol nauji kandidatai į šį postą nebus svarstomi.

2013 metų rudenį žurnalistai pastebėjo tuomet dar Seimo pirmininko pareigas ėjusį V.Gedvilą susitikus su verslininku Dariumi Mockumi.

„Kadangi tai nebuvo darbinis susitikimas, Seimo pirmininkas jo nekomentuoja“, – tuomet sakė politiko atstovas.

„Tai - normalus dalykas. Ir būsiu, ir draugausiu ir su verslininkais, ir su akademine bendruomene, ir su mokytojais, aš politikas esu (...). Dieve mano, vieną kartą, kažkada laikraštyje pasirodė, mes su Dariumi Mockumi („MG Baltic“ akcininku ir prezidentu) susitikome ir kavą gėrėme. Bet kalbėjome tik apie sportą: jis apie lauko tenisą, aš - apie golfą. Ir su kitais verslininkais esu kavą gėręs - čia išskirtinių dalykų ar mano kažkokių pažinčių tikrai nėra“, -  ketvirtadienį BNS sakė jis.

D.Grybauskaitė: informacija net neleidžia svarstyti kandidatūros

Prezidentė D.Grybauskaitė ketvirtadienį pranešė, kad neskirs Darbo partijos atstovo V.Gedvilo švietimo ir mokslo ministru, atsižvelgdama į Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktą informaciją. Pasak prezidentės, STT „pateikti duomenys neleidžia net svarstyti šios kandidatūros teikimo į ministrus“.

Neįtikėtina, kad premjeras, turėdamas tokią svarią informaciją, ryžosi teikti šią kandidatūrą.

„Neįtikėtina, kad premjeras, turėdamas tokią svarią informaciją, ryžosi teikti šią kandidatūrą“, – žurnalistams prezidentūroje ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentei ir premjerui pateikta STT pažyma yra nevieša. Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad joje esanti informacija neužkerta galimybės skirti V.Gedvilą ministru.

Premjeras trečiadienį BNS sakė pats skaitęs minėtą pažymą ir ji tikrai esanti palanki „darbiečių“ siūlomam kandidatui. „Aš ją skaičiau, kad ji yra palanki. Tikriausiai lietuviškai moku perskaityti“, – tvirtino Vyriausybės vadovas.

V.Gedvilas Darbo partijai priklauso nuo 2004 metų, Seime dirba trečią kadenciją.

55 metų V.Gedvilas nuo 2012 metų lapkričio iki 2013 metų spalio buvo Seimo pirmininkas, šiuo metu yra Seimo pirmininkės pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito