Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 21

Vilkyškiai gedi nužudytos mokytojos, bet nepeikia žuvusio jos vyro: „Skausmas neišpasakytas“

Pagėgių seniūnijos Vilkyškių miestelio gyventojai gedi pavyzdinga laikytos šeimos. Sekmadienį miestelio centre esančiame daugiabutyje kilusi šeimos drama kainavo dvi gyvybes: nužudyta moteris, o jos sutuoktinis rastas žuvęs eismo įvykio metu. Vilkyškių miestelis gedi aktyvios, visuomeniškos pradinių klasių mokytojos. Apie žuvusį vyrą taip pat niekas blogo žodžio nepasakė.
Vilkyškiuose brutaliai nužudyta moteris – vietos gimnazijos pirmokėlių mokytoja
Vilkyškiuose brutaliai nužudyta moteris – vietos gimnazijos pirmokėlių mokytoja / 15min.lt nuotr.

Pirmadienio rytą Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos direktorė Rima Auštrienė su socialine pedagoge į pirmokų klasę atsinešė angelą. Prieš kelis mėnesius mokyklos duris atvėrę pirmokėliai liko be pirmosios mokytojos. Jai buvo 58-eri.

Gedulą ir skausmą išgyvenanti mokyklos bendruomenė dirba su psichologais. Skausmingai į netektį sureagavo ne tik kolegės, mylėjusios aktyvią ir nuolat besišypsančią pradinukų mokytoją, bet ir mokiniai.

Su mirusiųjų šeima mokyklos bendruomenė susijusi ne tik kolegiškais, bet ir giminystės ryšiais. Būtent virėja, žuvusiosios pusseserė, sekmadienio vakarą paskambino direktorei ir papasakojo apie ištikusią tragediją.

Paskendo gedule

Direktorė atvira: žinia trenkė tarsi perkūnas. Pirmadienį į mokyklą atvyko psichologų komanda iš Pagėgių. Kolegės neslėpė ašarų.

„Žmogus buvo ne iš tų, kuris skųstųsi. Darbe pasirodydavo pirmoji, jau po septynių dešimt–penkiolika minučių ji būdavo darbe ir taip iki vakaro. Kai jau bėga koridoriumi – žinai, kad ji skuba. Skuba lekia – energinga buvo. Visada su šypsena“, – pasakojo mokyklos direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas