Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 26

Vilniaus atliekos: nors ir deramasi, kaina vis tiek kils

Nesibaigia Vilniaus valdžios derybos su atliekų rūšiavimo gamykla dėl mažesnių tarifų. Savaitės viduryje buvo skelbta, kad atliekų išvežimas gyventojams gali brangti trečdaliu. Mechaninio biologinio atliekų apdorojimo įrenginius pastačiusi bendrovė vis dėlto sutinka su mažesniais tarifais, bet kelia papildomų sąlygų.
Atliekų perdirbimas
Atliekų perdirbimas

Kiek kainuos atliekų išvežimas gyventojams priklausys nuo to ar sėkmingos bus derybos dėl atliekų rūšiavimo gamykloje įkainių tarp Vilniaus savivaldybės valdomo atliekų tvarkymo centro ir bendrovės „Energesman“. 

Pernai Vilniaus savivaldybė skelbė sutarusi, kad bendrovė sumažins savo įkainį už toną nuo kiek daugiau nei 40 eurų iki 31,60 eurų, tačiau šią savaitę savivaldybė pareiškė, kad bendrovės akcininkai nepritaria susitarimui.

„Galima konstatuoti, kad pabrangimas įvyks, šiuo metu klausimas yra kiek. Sutarčių reikia laikytis, reikia laikytis savo įsipareigojimų. Po šios dienos susitikimo yra viltis, kad „Energesman“ suprato, jog mūsų griežta pozicija yra tokia griežta, kad mes laikysimės iki galo“, – sakė Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro direktorius Tomas Vaitkevičius.

Savo ruožtu bendrovė „Energesman“ išplatino pranešimą, kuriame teigia sutinkanti su mažesniu apdorojimo atliekų rūšiavimo įkainiu, bet už tai sostinės savivaldybės prašo užtikrinti, kad į gamyklą būtų pristatomas maksimalus atliekų kiekis, o apdorotos energetinę vertę turinčios atliekos būtų laikinai pasaugotos savivaldybės įmonės aikštelėje.

„Prognozuojama, kad šiukšlių išvežimas vidutinio dydžio butui (50 kv. m.) brangs vienu euru per mėnesį, bet ar tikrai tiek, tai dar priklausys nuo to, kokią kainą pasiūlys vežėjas. Tai labai svarbi sudedamoji dalis. Tikimės, kad vežėjų kainos bus tinkamos miestiečiams ir ta kaina daug nedidės“, – kalbėjo Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Mechaninio-biologinio apdorojimo įrenginiai turėtų pradėti veikti balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje. Skaičiuojama, kad per metus į juos pateks beveik ketvirtis milijono tonų komunalinių atliekų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas