Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 10 /11:50

„Kiauras“ balkonas Vilniaus centre: medinės balkono konstrukcijos nukrito aukštu žemiau

Balkonai Vilniuje kartkartėmis nukrenta. Šįkart toks įvykis užfiksuotas sostinės centre – Pamėnkalnio g. 2 name vienas balkonas liko tiesiog „kiauras“, jo medinės konstrukcijos nukrito tiek ant žemės, tiek pas kaimynus aukštu žemiau.
Pamėnkalnio g. 2 nukritęs balkonas
Pamėnkalnio g. 2 nukritęs balkonas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Vienas balkonas tiesiog įkrito į kitą. Toks vaizdas susidarė vilniečiams, pakėlus akis į daugiabutį Pamėnkalnio gatvėje, kur vienas iš balkonų likęs be grindų. Būtent jo medinės konstrukcijos ir nukrito bei pabiro tiek į kiemą, tiek į aukštu žemiau esantį balkoną.

Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino apie tokį įvykį žinanti.

„Mūsų žiniomis, medinės balkono konstrukcijos nukrito ant žemiau esančio balkono. Per incidentą žmonės nenukentėjo. Įvykio aplinkybės tiriamos“, – teigė savivaldybė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad pranešimas apie įvykį gautas prieš savaitę, praeito pirmadienio vakarą.

„Vilniaus m. sav., Pamėnkalnio g. gautas pranešimas, kad laiptinėje iš 2 aukšto balkono krenta jo dugnas į apačią, išlindusios metalinės dalys, kurios bet kada gali nukrist. Kelia pavojų gyvenantiems antrame aukšte.

Atvykus ugniagesiams, 3 aukšto balkono supuvusios medinės grindys buvo sukritusios į balkoną 2-ame aukšte ir ant šaligatvio. Ugniagesiai, patekę į butą, nuėmė kabančias balkono dalis. Kieme aptvėrė teritoriją“, – pranešė PAGD.

Skaičiuojama, kad iš viso sostinėje apie 2 tūkst. balkonų yra avarinės būklės, o neatliekantiems remonto darbų, jeigu statinio deformacija pavojinga ar gresia griūtis, grasinama baudomis iki 1,5 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas