Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 12 /08 27 14:04

Trimetei Vilniuje įgėlė angis: įtarta, kad tai nutiko darželyje, bet gyvatės ten niekas nerado

Vilniaus vaikų darželyje „Užupiukas“ trimetei įgėlė angis. Tokia informacija pasirodė prieš dvi savaites. Kaip tuomet pranešė LRT radijas, mergaitė atsidūrė reanimacijoje. Po dviejų parų ji jau buvo saugi namuose. Vis dėlto minimo darželio teritorijoje gyvatės niekas nerado.
Angis
Angis / Gerardo Paškevičiaus nuotr.

Žinia apie tai, kad trejų metų mergaitei darželio teritorijoje įgėlė angis, pasklido feisbuke.

Kaip vienoje Užupio bendruomenės grupėje rašė Julija M., „darželio „Užupiukas“ teritorijoje (iš gatvės pusės) vaikui netikėtai įkando gyvatė, patvirtinta, jog tai angis, vadinasi rajone galime jų aptikti“.

Moteris pasidalino įspėjimu ir pridėjo rekomendacijas, kad įgėlus gyvatei reikėtų imtis tokių neatidėliotinų priemonių:

  • Jei pastebėsite bet kokius įkandimo požymius ar vaikas pradės skųstis neįprastais simptomais, nedelsdami skambinkite numeriu -112.
  • Jei pastebėjote gyvatės įkandimą, pabandykite išlaikyti ramybę ir kuo mažiau judėti, kad nuodai lėčiau plėstųsi kūne, kol bus suteikta medicininė pagalba.
  • Įkandimo vietą būtina šaldyti (neveržti, jokiu būdu nebandyti iščiulpti nuodų).

Iš karto išvežė į priimamąjį

LRT radijui mergaitės mama Diana sakė, kad šiuo metu pavojaus dukros gyvybei nėra, tačiau iš kur darželyje galėjo atšliaužti vienintelė Lietuvoje nuodinga gyvatė – angis, paaiškinti sudėtinga.

„Nuėmiau kojinaitę ir pamačiau tą vaizdą. Pamačiau dvi skyles, iš kurių teka limfa. Tos skylės ne tokios didelės, bet vis tiek – dvi lygiagrečiai viena šalia kitos išsidėsčiusios.

Tiesiog iš karto protas pasakė, kad gyvatė, o paskui mintys – iš kur ta gyvatė gali būti darželyje ir [apėmė] sumišimas. Tuomet paėmiau greitai ją ant rankų, nedėjau nei kojinių, nei nieko ir iš karto vežiau į priėmimą“, – LRT RADIJUI pasakoja mergaitės mama Diana.

Išleista po dviejų parų

BNS tai pirmadienį patvirtino Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Vaikų skubiosios pagalbos intensyviosios terapijos ir konsultacijų skyriaus vedėja, vaikų ligų gydytoja Violeta Radžiūnienė.

„Tai yra vaikas ikimokyklinio amžiaus, iš lopšelio darželio atvežtas pas mus. Praleido pas mus ligoninėje dvi paras“, – kalbėjo gydytoja.

Anot jos, mažametė iš ligoninės buvo išrašyta sekmadienį.

Tai yra vaikas ikimokyklinio amžiaus, iš lopšelio darželio atvežtas pas mus. Praleido pas mus ligoninėje dvi paras.

„Ištinusi galūnė buvo, dėl to stebėta, ar tas tinimas plis, ar neplis, bet tinimui nuslūgus, skausmui praėjus, ji vakar buvo paleista į namus“, – sakė V.Radžiūnienė.

Pasak jos, tai – jau šeštasis toks Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje užfiksuotas atvejis šiemet.

„Tai tikrai mums yra daug“, – kalbėjo gydytoja.

Papildyta 14.04 val.

Praėjus dviem savaitėms šį įvykį vėl priminė ikimokyklinį ugdymą kuruojanti Vilniaus vicemerė Donalda Meiželytė, teigdama, kad nors žiniasklaidoje visur buvusios antraštės apie angį darželio teritorijoje, esą nei auklėtojos, nei kiti vaikai nematė darželio teritorijoje jokios gyvatės.

Ji taip pat įvardijo išmoktas pamokas po šios istorijos: „Sužinojome, kad NVSC niekuo negalėtų padėti, jei taip nutiktų realiai, jie tik vabalais, vabzdžiais ir virusais užimti, ropliai – jau ne jų klausimas. Kieno klausimas? Niekas nežino.

Kvietėm visų mylimą ir gerbiamą gamtininką Salemoną Paltanavičių darželio teritorijos apžiūrėti, ar nėra kokių angių lizdų. Nieko nerasta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas