Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:13

Vilniaus kolegijos dėstytojai piktinasi: jau mėnesį neturi reikalingų programų

Vilniaus kolegijos (VIKO) dizaino fakulteto (buvusios Vilniaus technologijos ir dizaino kolegijos) bendruomenė skundžiasi, jog jau mėnesį nevyksta numatytas studijų procesas, nes nebeturi reikalingų kompiuterinių programų. Dėstytojai kaltina VIKO ir teigia, kad kolegija kol kas nesprendžia problemos tinkamai, o pati VIKO problemą neigia.
„Adobe“ pritaikė savo nuotraukų redagavimo programas planšetiniams kompiuteriams.
Nuotraukų redagavimo programa. Asociatyvinė nuotr. / Kadras iš „YouTube“

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimu, nuo 2024 m. liepos 1 d. prie VIKO prisijungė VTDK, prie Kauno kolegijos – Alytaus kolegija, o Lietuvos inžinerijos kolegija buvo sudaryta Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegiją prijungus prie Kauno technikos kolegijos. Taip buvo siekiama pagerinti studijų kokybę, o tuometinis švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas komentavo, kad studentai ir dėstytojai neturėtų nerimauti dėl pokyčių, nes taip kolegijos tik stiprės.

Vis dėlto, VIKO dizaino fakulteto (buvusios VTDK) dėstytoja (asmens tapatybė žinoma, tačiau dėstytojos pageidavimu neskelbiama, – red. past.) tikina, jog įvykus pokyčiams jau daugiau nei mėnesį neturi galimybių tinkamai dėstyti: „Atėjo rugsėjo pirmoji, mes, dėstytojai atėjom į paskaitas ir nebuvo „Adobe“ programos. Didelė dalis mūsų dalykų yra „Adobe“ aplinkoje – tiek multimedijoms, tiek grafiniam dizainui reikalingos programos.“

Savo patirtimi pasidalino ir studentė, taip pat nenorėjusi skelbti pavardės: „Dėstytojas per paskaitas sako: „Atsiprašau, neturiu jums, ką parodyti, ko išmokyti, nes neturiu su kuo.“ Pasak jos, vienas iš pasirinkimų – nelegalios programos: „<...> nelegalių programų versijų dėstytojai atsisiųsti negali, tai yra draudžiama. Vienintelis variantas yra patiems studentams atsinešti piratines versijas, kas yra nelegalu.“

Praėjo jau visas pirmasis mokslo metų mėnuo, kurio metu, kaip teigia VIKO dizaino fakulteto dėstytojai, negalėjo efektyviai dirbti, o studentai – mokytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas