Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 01 25

Vilniaus liberalai po skandalo dėl darželio: Vidas Urbonavičius turi atsistatydinti

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario Vido Urbonavičiaus veiksmai padarė milžinišką reputacinę žalą Vilniaus savivaldybei ir darželių registracijos sistemai, tvirtina sostinės tarybos Liberalų sąjūdžio frakcija ir ragina V.Urbonavičių prisiimti atsakomybę ir pasitraukti iš miesto tarybos.
Vidas Urbonavičius
Vidas Urbonavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Visi bendromis pastangomis siekiame užtikrinti teisingumą vilniečiams. Vietos darželiuose turi būti skirstomos pagal aiškius objektyvius kriterijus, o prekybos vietomis ir korupcijos atvejai išgyvendinti. Tikėjau, kad šiame kare už vilniečius jau pasiekta pergalė, todėl paaiškėjusios aplinkybės nuoširdžiai įsiutino. Formalus tyrimas vyksta, tačiau politinę atsakomybę siūlome prisiimti nieko nelaukiant“, – Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešime spaudai cituojamas jos vadovas Vincas Jurgutis.

Liberalai mano, kad būtina kuo išsamiau ištirti šį atvejį, nustatyti kaltuosius. Tačiau tarybos nariui, kuris sukėlė rimtą reputacinę krizę savivaldybei, sudarė prielaidas korupcijai bei įtarimams dėl politinio spaudimo valstybės tarnautojams, politinę atsakomybę reikėtų priimti nedelsiant.

Skandalas dėl V.Urbonavičiaus kilo antradienį, kai buvo paskelbta, kad gali būti, jog politikas neteisėtais būdais rado savo vaikui vietą darželyje.

R.Šimašius žurnalistams antradienį sakė iš savo patarėjo Povilo Poderskio sužinojęs, kad vaikų priėmimo į darželio sistema buvo apeita – į vieną grupę priimta daugiau vaikų negu į ją telpa. Dėl to vaikų tėvams buvo siūloma savo atžalas perkelti į vyresniųjų grupes, kad reikiamoje grupėje liktų vietos V.Urbonavičiaus sūnui.

R.Šimašiaus teigimu, tai, tikėtina, yra susiję su administracijos darbuotojams darytu politiniu spaudimu, kuriam pasidavė du administracijos darbuotojai – Švietimo departamento specialistė, „paspaudusi mygtuką sistemoje“ V.Urbonavičiaus sūnaus naudai, ir departamento vadovas Algmintas Pakalniškis, kuris liepė tai padaryti. Pastarasis informaciją apie bet kokį spaudimą iš V.Urbonavičiaus pusės neigia.

Pats V.Urbonavičius tikina nieko neteisėto nedaręs ir kaltina liberalus bandymu jam kerštauti dėl itin griežtos jo pozicijos dėl autobusų bendrovei „Vilniaus viešasis transportas“ pirkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas