Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 21 /14:49

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje COVID-19 pacientų jau daugiau, nei yra paruošta lovų

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė (VMKL) pirmadienį paskelbė, kad pacientų, sergančių COVID-19, jau turi daugiau, nei jiems šiuo metu paruošta lovų. Santaros klinikos skelbia apie 92 proc. užimtumą, kas reiškia, kad laisvų lovų visur lieka vis mažiau.
COVID-19 skyrius Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje
COVID-19 skyrius Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Gruodžio 21 d. ryto duomenimis, Vilniaus m. klinikinėje ligoninėje yra gydomi 287 pacientai, sergantys COVID-19 liga. Ir tai jau yra gerokai didesnis skaičius, nei yra paruošta lovų gydyti šia klastinga liga sergančius pacientus mūsų ligoninėje. Tai reiškia, kad dar didėja dirbančių medikų krūviai, įtampa“, – pirmadienio rytą feisbuke paskelbė VMKL.

Santaros klinikos praneša, kad, šio ryto duomenimis, Santaros klinikose iš visų COVID-19 ligai gydyti skirtų stacionaro vietų užimta 92 proc., t. y. gydomas 178 sergantis pacientas, reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose esančių vietų užimta 94 proc. (arba 47 pacientai). Iš visų 225 COVID-19 sergančiųjų VUL Santaros klinikose gydomi 7 vaikai.

Apie kitas regiono gydymo įstaigas Santaros klinikos pateikia tokius duomenis: VMKL užimta 96 proc. aktyviam gydymui skirtų vietų, reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 92 proc.; Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje – 83 proc. aktyviam gydymui skirtų vietų, reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 92 proc., Ukmergės ligoninėje – 98 proc. aktyviam gydymui skirtų vietų, reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 57, Alytaus S.Kudirkos ligoninėje – 84 proc. aktyviam gydymui skirtų vietų, reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 100 proc., Druskininkų ligoninėje – 97 proc. aktyviam gydymui skirtų vietų, Trakų ligoninėje – 96 proc., Švenčionių ligoninėje – 100 proc.

Medikai neslepia esantys išsekę, kartais pikti, o kartais neslepiantys ašarų, tačiau jie teigia bandantys suprasti, kokios dar baisesnės tragedijos reikia, kad žmonės sustotų plūdę į prekybos centrus ar bet kokia kaina mėgindami apgauti policijos užtvaras išvažiuoti pas gimines ar draugus. Kad liktų namuose su savo šeima, o kartais vieni.

„Visiems, kurie, dar nesupranta, kad ne medikai sugalvojo šį virusą, ne jie sprendžia, kas susirgs, kas pasveiks, dar kartą šaukiame: TIK VISI KARTU SUPRATĘ SITUACIJOS RIMTUMĄ IR LAIKYDAMIESI VISŲ REIKALAVIMŲ GALIME VISI KARTU STABDYTI VIRUSO PLITIMĄ!!! Tik nuo kiekvieno iš mūsų priklauso, kaip greitai bus atnaujintos planinės paslaugos ligoninėse ir gydymo įstaigos galės grįžti į įprastą režimą.

Tuos, kurie galvoja, kad, pacientui patekus į ligoninę negydomos kitos ligos, informuojame, kad mūsų ligoninėje pacientams, susirgusiems COVID-19 liga ir turintiems kitų ligų, atliekamos ir echoskopijos, ir endoskopijos, gydomos mažakraujystės, plaučių ir kiti uždegimai, širdies ritmo sutrikimai, hipertenzijos ir įvairios kitos ligos, kurių gydymą dar labiau apsunkina viruso poveikis pacientui.

O tų, kurie savo asmeninį pyktį, nuoskaudas ir nepasitenkinimą ir toliau planuojate lieti ant tų, kurie, viršydami savo galimybių ribas, gelbėja gyvybes, prašome tiesiog SUSTOKITE. Sustokite, pamąstykite ir supraskite, kad medicinos darbuotojas ar savanoris, atėjęs jam į pagalbą, yra tik toks pat žmogus, kaip ir jūs, kuris turi visas tokias pačias emocijas, kaip ir kiekvienas žmogus ir kurio galimybių ribos jau senokai peržengtos…“, – emocingai rašo VMKL savo feisbuko paskyroje.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis sako, kad šiuo metu VMKL yra paruoštos 302 lovos, gydomi 287 COVID-19 pacientai.

„Papildomai pasitelkus personalą būtų galima Antakalnio g. 57 atidaryti dar du skyrius COVID-19 gydymui (viso būtų galima paguldyti 368 COVID-19 ligonius).

Šią savaitę dar papildomai plėsime lovų pajėgumus ir turėtume pasiekti 450 lovų pajėgumą. Ar tai jau bus riba? Turbūt taip, nes ir toms 450 lovoms pritrūksime personalo“, – teigė P.Poderskis.

Medikų bent jau Vilniaus mieste bandoma prisikviesti iš kitų savivaldybės gydymo įstaigų, taip pat privačių, tačiau P.Poderskis neslepia, kad sekasi sunkiai. Taip pat Sveikatos apsaugos ministerija derina su visomis savivaldybėmis, kad artėjantį Kalėdų savaitgalį dirbtų visos asmens sveikatos priežiūros įstaigos kaip įprastą darbo dieną, nes kitu atvejų užsikimš ligonių priėmimo skyriai.

Per praėjusią parą patvirtinta 2130 naujų koronaviruso atvejų, nuo COVID-19 mirė 20 žmonių, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas