Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11

Vilniaus Peteliškių gatvėje – viešai vyną geriantis ir gamtinius reikalus atliekantis kiemsargis

Jeigu nebūtų kiemsargių, tektų klampoti nenuvalytais šaligatviais ir takais, o namų aplinką nuklotų šiukšlės. Tačiau tvarkytojams priekaištų irgi netrūksta. Tarkim, kiemsargiai pastebimi neblaivūs, darbo metu nedirba. O kartais – viešai atlieka ir gamtinius reikalus.

Vilnietis Rimas pirmadienį prieš pat vidurdienį Peteliškių gatvėje užfiksavo jį šokiravusį vaizdą. Kaip sako pats, kiemsargiai darbo metu turėjo kitų reikalų, tvarka tikrai nesirūpino.

„Nieko nenustebinčiau pasakęs, kad retas kiemsargis nuoširdžiai stengiasi atlikti savo darbą. Stoviniuojančius kiemo prižiūrėtojus esame matę ne vienas mūsų. Tačiau šiandien mano matytas vaizdas mane nuoširdžiai šokiravo.

Du kiemsargiai, turintys palaikyti tvarką sostinės Peteliškių gatvėje ir tvarkyti aplinką, vietoje savo tiesioginio darbo išgėrė pigiausio vyno butelį. Draugiškai neskubėdami jį pasidalino stovėdami šalia šiukšlių konteinerių. Visiškai nesislėpdami. Deja, šio fakto nespėjau užfiksuoti. Spėjau tik padaryti nuotrauką, kai jie jau tuščią butelį meta į konteinerį.

Tačiau toliau buvo dar gražiau. Vienas jų netrukus prispaustas reikalo nuėjo du žingsnius iki vieno iš konteinerių ir viešai nusišlapino. Šįkart aš jau buvau pasiruošęs ir šį vaizdą užfiksavau. Mano manymu, šioje vietoje ne tik kad vyrai neatliko savo pareigų, tačiau ir padarė bent du administracinės teisės pažeidimus – vartojo alkoholį ir nusišlapino viešoje vietoje. Juos stebėjau maždaug pusvalandį. Tuo laiku nė vienas iš vyną gėrusiųjų nedarė visiškai nieko. Visą darbą atliko trečiasis, į kurio automobilį vėliau ir įsėdo nusišlapinęs veikėjas“, – per langą pamatytą istoriją papasakojo Rimas.

Kiemsargis, kaip galima spręsti pagal užrašą ant jo striukės, dirba bendrovėje „Stebulė“. Tai viena iš trijų įmonių (be „Mano aplinkos“ ir „Grindos“), tvarkančių Vilnių.

Bendrovės direktoriaus pavaduotojas Marius Tamulevičius komentuoti situaciją sutiko tik peržiūrėjęs įrašą.

„Peržiūrėjus atsiųstą vaizdo įrašą įmonėje buvo sukurta komisija įvykiui ištirti. Ištyrus bus imtasi priemonių darbuotojo atžvilgiu“, – teigė pavaduotojas.

Tačiau jis priekaištų turėjo ne tik bendrovėje dirbančiam kiemsargiui: „Savo ruožtu norime pridurti, kad pilietis, užfiksavęs viešosios tvarkos pažeidimą ir juo „pasipiktinęs“, visų pirma privalėjo išreikšti savo pilietinę poziciją pažeidėją sudrausmindamas arba nedelsiant pranešdamas apie jo akivaizdoje vykdomą viešosios tvarkos pažeidimą atitinkamai teisėsaugos institucijai, tačiau to atlikti nesugebėjo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito