Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 16

Vilniaus politikai tvirtins trečią vicemerą: juo konservatoriai siūlo teisininką

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį turėtų patvirtinti trečią mero pavaduotoją. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), surinkę daugiausia vilniečių balsų ir turintys daugiausia mandatų taryboje, į šias pareigas deleguoja teisininką, advokatą Andrių Grigonį.
Andrius Grigonis
Andrius Grigonis / Andriaus Grigonio feisbuko nuotr.

Pirmajame naujos kadencijos tarybos posėdyje Vilniaus meras Valdas Benkunskas į savo pavaduotojas pasiūlė dvi kandidates.

TS-LKD į šias pareigas delegavo buvusią sveikatos ministro patarėją Simoną Bieliūnę, antroji koalicijos partija – Laisvės – buvusią Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoją Donaldą Meiželytę.

Abiem kandidatūroms tarybos nariai pritarė.

Šio trečiadienio posėdyje taryba balsuos dėl trečiojo vicemero.

„Vilniaus miesto savivaldybės tarybai trečiadienį bus teikiama trečiojo Vilniaus vicemero kandidatūra. Į šias pareigas TS-LKD deleguoja teisininką, advokatą Andrių Grigonį.

Jeigu bus patvirtinta jo kandidatūra, naujasis vicemeras A. Grigonis, pagal koalicijos susitarimą, kuruos miesto plėtros, žemėtvarkos, infrastruktūros ir transporto klausimus“, – 15min informavo mero patarėja Dovilė Ibianskaitė.

Linkedin.com rašoma, kad A.Grigonis yra teisininkas, turintis daugiau nei 15 metų darbo patirtį. Jis specializuojasi ES fondų, viešųjų pirkimų, valstybės pagalbos, nekilnojamojo turto, FinTech, sutarčių, administracinės teisės ir kitose srityse.

Andrius Grigonis yra kvalifikuotas teisininkas, įgijęs teisės magistro laipsnį viename iš pirmaujančių Lietuvos universitetų ir daugiau nei 15 metų teisinio darbo patirtį.

Iki šiol Vilniaus meras turėdavo tris pavaduotojus, tačiau pasikeitus Savivaldos įstatymui Vilniuje šis skaičius turėtų keistis.

Pasirašydamos koalicijos sutartį TS-LKD ir Laisvės partija sutarė, kad abi turės po du vicemerus. Antrasis „laisviečių“ kandidatas į mero pavaduotojus turėtų būti paskirtas rudenį.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, meras savivaldybės tarybai teikia kandidatūrą į vicemero pareigas. Sprendimas dėl pritarimo vicemero kandidatūrai priimamas paprasta balsų dauguma. Jeigu mero pasiūlytai kandidatūrai taryba nepritaria, meras tą pačią ar kitą kandidatūrą siūlo vėl.

Tarybai antrą kartą nepritarus teikiamai pakartotinei ar naujai kandidatūrai į vicemero pareigas, meras vicemerą gali paskirti savo sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas