Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 08

Vilniaus rajone – dvi kandidatės į vicemeres: abi dirbo Vilniaus miesto savivaldybėje

Vilniaus rajono savivaldybės taryboje pagaliau pasiektas susitarimas tarp daugumą turinčios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) ir socialdemokratų deleguoto mero Roberto Duchnevičiaus. Pagal bendradarbiavimo sutartį LLRA-KŠS gaus du vicemerų postus. 15min žiniomis, bus teikiamos dviejų moterų kandidatūros.
Danuta Narbut ir Edita Tamošiūnaitė
Danuta Narbut ir Edita Tamošiūnaitė / 15min nuotr.

Kaip ketvirtadienį rašė BNS, Vilniaus rajone pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp savivaldybės mero Roberto Duchnevičiaus ir LLRA-KŠS bei socialdemokratų frakcijų.

„Formatas tai yra bendradarbiavimo sutartis tarp frakcijų ir mero. Pasirašė socialdemokratų frakcija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir aš, kaip meras“, – sakė meras.

„Čia yra ne koalicija, mes paliekam daug vietos laisvam balsavimui. Su taryba mes įsitvirtinam susitarime, kad jeigu skirsis labai klausimai, kurie neaptarti, mes darysim bendrą darbo grupę, kur galėsim išdiskutuoti, aptarti juos ir tada prabalsuot“, – pridūrė jis.

Anot jo, sutartis pasirašyta frakcijų bendradarbiavimo pagrindu, joje taip pat susitarta dėl programinių nuostatų.

Penktadienio tarybos posėdyje turėtų būti teikiamos ir dviejų vicemerų kandidatūros.

15min duomenimis, tai bus dvi kadencijas Vilniaus miesto vicemere dirbusi Edita Tamošiūnaitė ir buvusi Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Danuta Narbut.

Abi jos liko be pareigų pasibaigus tarybos kadencijai.

E.Tamošiūnaitė išrinkta į Vilniaus miesto tarybą. Pastaruoju metu jos pavardė skambėjo Andriaus Tapino inicijuotos ir su kolegomis vykdomos akcijos „Skaidrinam 2023“ fone, kadangi pasak A.Tapino, tuometė vicemerė E.Tamošiūnaitė už degalus atsiskaitinėjo 8 skirtingomis kortelėmis. Įdomu tai, kad degalų pirkimo čekiuose, anot jo, vicemerės vardas, pavardė yra rašomi keturiais skirtingais būdais, pateikiami šiek tiek skirtingi adresai.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Edita Tamošiūnaitė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Edita Tamošiūnaitė

Viename čekyje buvusi vicemerė identifikuojama kaip „Edyta Benzina“.

Plačiau skaitykite čia: A.Tapino išnarstyti Vilniaus tarybos nariai aiškinasi ir piktinasi.

Pati E.Tamošiūnaitė šio skandalo nėra niekaip komentavosi – 15min su ja telefonu susisiekti nepavyko, ji neatsakė ir į žinutę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas