Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 19

Vilniaus savivaldybė nori optimizuoti neformalaus ugdymo įstaigas, šios atkerta – mus sunaikins

Vilniaus savivaldybė planuoja optimizuoti mieste veikiančias biudžetines neformalaus švietimo/ugdymo įstaigas. Reforma palies 12 klubų ir centrų, kurie iš savarankiškų taps Sostinės vaikų ir jaunimo centro filialais. Taip esą bus taupomos lėšos, gerinama paslaugų kokybė. Tačiau pačios įstaigos šiaušiasi ir tikina, kad procesas skubotas, o juo siekiama tik vieno – tuos centrus ir klubus sunaikinti.
VMKMC veiklos
VMKMC veiklos / VMKMC nuotr.

Jau kuris laikas sostinėje nerimaujama, kas ištiks dabar veikiančius vaikų ir jaunimo klubus, tokius centrus kaip Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo, Jaunųjų turistų, Saugaus miesto. Informacija apie tai, kad jų nebeliks, įstaigų vadovus pasiekė prasidėjus naujiems mokslo metams.

Jeigu taryba pritars, šis procesas prasidės jau netrukus.

  • Nutraukti biudžetinės įstaigos Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro, juridinio asmens kodas 190011232, buveinė – Švitrigailos g. 6, Vilniuje, veiklą.
  • Likviduoti įstaigą.
  • Pavesti merui spręsti dėl darbo santykių su Įstaigos vadovu nutraukimo.
  • Skirti įstaigos likvidatorę. (...)
  • Likviduoti įstaigą ne ilgiau kaip per 6 mėnesius nuo šio sprendimo įsigaliojimo dienos teisės aktuose nustatyta tvarka. (...)
  • Įgalioti likvidatorę perdavimo ir priėmimo aktu tiesiogiai perduoti viešajai įstaigai Sostinės vaikų ir jaunimo centrui patikėjimo teise valdyti, naudoti ir disponuoti turtu, kaip subjektui, įgyvendinančiam savarankiškąją savivaldybių funkciją – vaikų ir suaugusiųjų neformaliojo švietimo, vaikų ir jaunimo užimtumo organizavimą, Vilniaus miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausantį ir šiuo metu biudžetinės įstaigos Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro patikėjimo teise valdomą turtą.

Tokie punktai numatyti tarybos sprendime Dėl biudžetinės įstaigos Vilniaus moksleivių kūrybos ir mokymo centro veiklos nutraukimo ir likvidavimo. Tokie pat sprendimai numatomi ir dar 11-ai įstaigų Vilniaus mieste.

Likviduoja, nes negali sujungti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas