Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 26

Vilniaus savivaldybė prestižinėse vietose savo turtą nuomoja pusvelčiui

Skolose skendinti Vilniaus savivaldybė įvairioms organizacijoms dosniai dalija jai priklausantį nekilnojamąjį turtą – prestižinėse vietose įsikuria nežinia ką darančios įstaigos, kurios net neprivalo atsiskaityti už nemokamai gautose patalpose nuveiktus darbus.
Savivaldybė kaltinama permokanti už savo dangoraižio nuomą taip siekdama paremti savo įmonę – Vilniaus vystymo kompaniją.
Vilniaus savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žodžių junginys „viešoji įstaiga“ Vilniuje neretai skamba kaip burtažodis, atrakinantis duris į pačius vertingiausius sostinės butus ir namus, pirmadienį rašo „Vilniaus diena“.

Pasak Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktoriaus Vytauto Griniaus, šiuo metu savivaldybė patalpas yra suteikusi daugiau nei šimtui viešųjų įstaigų, didžiajai daliai jų – panaudos teise, arba, paprastai tariant, nemokamai.

„Savivaldybė yra suteikusi patalpas pagal panaudą 63 viešosioms įstaigoms, nuomai – 46 viešosioms įstaigoms“, – teigė V.Grinius.

Jis pripažino, kad net ir patalpų nuoma savivaldybės biudžetą papildo labai negausiai – didžioji dalis viešosioms įstaigoms perduotų patalpų išnuomota lengvatinėmis sąlygomis – vos po vieną litą.

Maža to, kad neegzistuoja bendras tokių organizacijų registras, taip pat neaišku, kiek ir kokio ploto nekilnojamojo turto savivaldybė yra suteikusi viešosioms įstaigoms. Bent jau konkretaus atsakymo į šį klausimą dienraštis iš savivaldybės nesulaukė.

Buvusio vicemero Vidmanto Martikonio skaičiavimais, tokio turto turėtų būti nei daug, nei mažai – apie 100 tūkst. kv. metrų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas