Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 12

Virš Vilniaus savivaldybės įmonės susikaupė įtarimai: STT tyrimas, nerimą sukėlęs auditas

Vilniaus atliekų surinkimo sistemos administravimu užsiimanti savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA) priversta aiškintis dėl savo veiklos. Specialiųjų tyrimų tarnyba šiuo metu vykdo tyrimą pagal pačios įmonės atlikto audito duomenis. Dabar auditą atliko savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba ir jame – daugybė pastabų dėl neefektyvumo.
Konteineriai prie paminklo Cemachui Šabadui
Konteineriai prie paminklo Cemachui Šabadui / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

STT tyrimo objektas – paslaptis

Kaip 15min jau rašė, STT atlieka tyrimą po to, kai kilus įtarimų dėl galimų pažeidimų pati VASA atliko vidaus auditą ir kreipėsi į tarnybą.

Kokie tie pažeidimai, kas yra tiriama, nei VASA, nei Vilniaus miesto savivaldybė, nei STT neatskleidė. Tačiau, 15min duomenimis, šis tyrimas gali būti susijęs su dabar jau buvusia įmonės vadove Justina Prunskiene, kuri pareigas paliko pernai lapkričio pabaigoje, bei įmonės išlaidomis viešinimui.

Taip savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto posėdyje sakė ir komiteto pirmininkas Jaroslavas Kaminskis, tačiau laikinasis VASA direktorius Robertas Lavinskas teigė negalįs pateikti daugiau informacijos šiuo klausimu, nes tyrimas tebevyksta.

Kontrolės komiteto narys Aleksandras Nemunaitis tik įsiterpė, kad kalbama galimai apie 400 tūkst. eurų sumą. Į ką savivaldybės Atliekų tvarkymo poskyrio vedėja Eglė Bernotavičienė atsakė, kad jeigu STT ar kažkas kitas nustatys pažeidimus, tai žala esą bus išieškoma iš tuos pažeidimus padariusio žmogaus ir grąžinami pinigai gyventojams už jų sumokėtą rinkliavą.

Kas tas žmogus galėtų būti – ar buvusi direktorė, ar kažkas kitas, vedėja nepatikslino.

Pasigedo duomenų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas